Po zakupie opon chcielibyśmy je jakoś zabezpieczyć jako że nie mamy garażu. We Wrocławiu giną koła niestety. Jakie sruby zabezpieczajace trzeba kupić? Na allegro są do określonych marek aut a jak się domyślacie jakoś do Samuraia brak... Są różne wymiary czy co?
Po zakupie opon chcielibyśmy je jakoś zabezpieczyć jako że nie mamy garażu. We Wrocławiu giną koła niestety. Jakie sruby zabezpieczajace trzeba kupić? Na allegro są do określonych marek aut a jak się domyślacie jakoś do Samuraia brak... Są różne wymiary czy co?
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-07-04, 22:03
agaspi napisał/a:
Tylko to są nakrętki a my mamy śruby...
o do diabła! Tak było w oryginale? Przypomnij mi, to jest samuraj czy SJ?
Jeśli tak, to ja bym ze srubą w łapce do jakiegoś albo tradycyjnego, staromodnego motoryzacyjnego, albo jeszcze lepiej najpierw do metalowego, żeby dobrać testową nakrętkę i poznać parametry sruby. (średnica, skok gwintu) i wtedy już powinno być łatwo dobrać śruby zabezpieczające.
Pozwolę sobie dorzucić trzy grosze, kup fajne zabezpieczenia, nie przesadzaj z ceną, jak złodziejowi zależy to i tak ukradnie.
Przykładowy link z carsu chyba http://www.wszystkodlawar...scr_dItems.html
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2017-07-05, 22:22
Śruby to w ogóle ułomne rozwiązanie, szpilki są dużo przyjemniejsze w użyciu, szczególnie przy ciężkich kołach.
Zdecydowanie musisz zmierzyć, inaczej trudno będzie utrafić
Sugerowalbym zakupić komplecik szpilek, Sparco, Sandtler czy inne, a dopiero wtedy inwestować w nakrętki zabezpieczajace.
Jak wcześniej Kolega napisał, walka z ciężkim klocem jakim jest koło i równoczesne celowanie na otwór śruby to słaby pomysł.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Ja od kilkunastu lat używam McGuard - do tej pory koła są na miejscu, a auta stoją na poznańskich osiedlach...
Nakrętki i śruby dopasowane do każdego auta - w Samcu mam tez taki komplet założony i jest git.
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum