Kupiłem klocki hamulcowe na przód, bo lubię zaczynać robotę z kompletem części.
Dopiero później rozebrałem i jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że są zupełnie z innej bajki.
Więcej widać na załączonym obrazku. Widać które stare, a które nowe :).
Samurai z 87 roku, układ hamulcowy aisin, a klocki jakieś dziwne. Zauważyłem na allegro, że ktoś takie klocki podpisał
"santana lucas". Pogubiłem się.
Mógłby ktoś proszę podpowiedzieć co tu się dzieje? Czy to faktycznie są zaciski/klocki z santany/lucasa?
Wysłany: 2017-07-24, 14:02
bądź uprzejmy spisać numery OE z tych klocków, na fotce nie są za wyraźne i nie umiem ich odczytać. Po tych numerach sprawdzimy czy to Santa Claus czy jeszcze coś innego.
bądź uprzejmy spisać numery OE z tych klocków, na fotce nie są za wyraźne i nie umiem ich odczytać. Po tych numerach sprawdzimy czy to Santa Claus czy jeszcze coś innego.
No właśnie niestety są dość mocno zniszczone. Spróbuję odczytać, ale nie wróżę powodzenia. Na suzuki-części nie znalazłem właśnie takiego jak te stare.
Didymos napisał/a:
Najprawdopodobniej masz klocki 102.03590.
Faktycznie tak to wygląda. W czym były takie montowane? Może to być seria, czy raczej jakiś frankenstein?
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2017-07-24, 14:50
Były też w samuraiach, ale ja się nie doktoryzowałem co z czym i kiedy.
Dawniej panował pogląd, że po klocki do samuraia idzie się do sklepu ze starym klockiem w garści
Natomiast pytam z ciekawości co to w ogóle jest, bo mówię - układ aisin, a z przodu zaciski byłyby lucasowe?
Próbuję dociec czy jest to seria czy ktoś coś kombinował.
Tak mam niestety, że lubię wiedzieć, a często nie wiem ;). Dlatego pytam.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2017-07-25, 08:29
Teoretycznie seria.
Nie masz przypadkiem wersji usa, tj. niby '87, ale szerokie mosty itd.?
Coś mi się kołacze, że w tych hamerykańskich bywały inne zaciski.
Teoretycznie seria.
Nie masz przypadkiem wersji usa, tj. niby '87, ale szerokie mosty itd.?
Coś mi się kołacze, że w tych hamerykańskich bywały inne zaciski.
To zdecydowanie amerykaniec, nawet jeszcze ma nalepki amerykańskiej ubezpieczalni.
Czyli się wyjaśniło :). Dzięki!
A po prawdzie, to te zaciski mi się bardziej podobają. Trudniej klocki zgubić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum