A więc jak jadę obojętnie czy na luzie czy na biegu ,słychac wyraznie szumienie z tyłu , przy hamowaniu jak by trochę ustawało, co to może być ? kończący się wał? czy łożyska kół? jak to sprawdzić co szumi...
Nie wiem czy to auto sugestia ale zacząłem to słyszeć po wymianie olejów a gruszkach , po jakimś tygodniu... więc olej raczej odpada? że za żodki?
Żeby ułatwić nic nie szczela i nic nie puka po prostu wyje jak jade
Kończące się łożyska nigdy mi jeszcze nie wyły. Co najwyżej koło chodziło na boki. Jak wyje to na 90% zły luz między wałkiem atakującym i kołem talerzowym. Czyli do wymiany łożyska wałka atakującego, uszczelniacz i tuleja rozprężna (razem około 230zł) oraz być może łożyska kosza satelitów (2 razy 150zł). Plus robocizna. I tak nie masz gwarancji że się znacznie poprawi, bo na wytarte zęby jest tylko jedno lekarstwo - nowy talerz i atak za 1300zł :D
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
A orientujecie się ile łożysko koła kosztuje? dziś dzwoniłem do inter-cars.u powiedzieli mi 150zł ??? a jeszcze jedno wiecie jaki uszczelniacz do rodzcznika 89 silnik 1,3...podchodzi bo mówi że na wzór trzeba?
a co to jest ta tuleja rozprężna?
A te zestawy z allegro z uszczelniaczami to są jakieś przyzwoite? czy badziew jakiś...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum