Wysłany: 2017-11-19, 23:25 Tulej na wałku reduktora
Witam, czy w reduktorze z reczym na wałku gdzie zakłada sie bęben między uszczelniacz a bębnem powinna być jakaś tulejka ? Wszelka pomoc się liczy dzieki za odpowiedzi
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2017-11-20, 10:23
Tulejka powinna być między łożyskiem, a flanszą/bębnem, nie ma znaczenia, czy reduktor jest z bębnem, czy bez.
Reduktor bez bębna też ma tylną flanszę inną niż przednie.
Tak własnie myslałem bo ją zgubiłem czy ktoś ma taką tulej na sprzedaz albo jakiś rysunek z wymirami albo zdjęcia ? Albo ktoś by mógł powierzyć za kałcją bym mógł ją dorobić ?. Kazda pomoc bedzie dobra
Wysłany: 2017-11-20, 15:29
Roman w stopce tego użytkownika: http://samurai.org.pl/pro...ewprofile&u=436 masz numer telefonu do niego. Swego czasu dużo dłubał przy reduktorach i są spore szanse że ma jakieś takie elementy. Sugeruję zadzwonić i zapytać.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie poniewaz srednica zew przylega do wargi zimeringu a wewnętrzna jest srednicą wałka na początku albo końca wieloklinu a długosć od bębna do łozyska albo końca wieloklinu tego nie wiem bo ją zgubiłem
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2017-11-20, 21:57
Tak to mniej więcej wygląda - idzie łożysko, później tulejka i dopiero flansza/bęben.
Simmering uszczelnia właśnie na tej tulejce, a nie bezpośrednio na flanszy, jak np. w mostach, czy z przodu reduktora.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum