witam Was Wszystkich, jest to pierwszy mój wpis na tym forum, jest to dla mnie kopalnia wiedzy na temat samuraia,
jednak odpowiedzi na to pytanie nie znalazłem... Chciałem zakupić komplet do zmiany przełożeń (4.16) w reduktorze i tu pytanie czy Kupujecie w Polsce, czy może w USA np tu: http://www.lowrangeoffroa...case-gears.html , jeżeli to drugie to faktycznie jakie koszty dochodzą (cło, akcyza, przesyłka) i czy wtedy jest to opłacalne? może ktoś z Was przechodził tą ścieżkę. a może jednak lepiej w Polsce...
pozdrawiam,
michał
Wysłany: 2017-12-08, 14:22 Re: 4.16:1 zakup
michalu napisał/a:
witam Was Wszystkich, jest to pierwszy mój wpis na tym forum, jest to dla mnie kopalnia wiedzy na temat samuraia,
jednak odpowiedzi na to pytanie nie znalazłem... Chciałem zakupić komplet do zmiany przełożeń (4.16) w reduktorze i tu pytanie czy Kupujecie w Polsce, czy może w USA np tu: http://www.lowrangeoffroa...case-gears.html , jeżeli to drugie to faktycznie jakie koszty dochodzą (cło, akcyza, przesyłka) i czy wtedy jest to opłacalne? może ktoś z Was przechodził tą ścieżkę. a może jednak lepiej w Polsce...
pozdrawiam,
michał
Cześć.
a na które konkretnie pytanie nie znalazłeś odpowiedzi? Nie chce mi się odpalać opcji szukaj, ale jestem prawie pewny że na wszystkie odpowiedź jest.
Ludzie kupują różnie. W PL, z prywatnego importu, od firm handlujących, z drugiej ręki, używki, nówki, albo sami jak wskazałeś od Lowrange na przykład.
Dochodzi cło i VAT i przesyłka. Aktualne taryfy celne znajdziesz na isztar.mf.gov.pl
Zdefiniuj "opłacalne", a później weź kalkulator oblicz cenę przeważ z innymi kryteriami, które dla Ciebie składają się na "opłacalne" i uzyskaj swój wynik.
Z pewnością ktoś przechodził taką ścieżkę, jak i kupował w PL. Na forum znajdziesz wszystkie informacje potrzebne do podjęcia samodzielnej decyzji.
weź pod uwagę jeszcze gwarancję i jej warunki oraz to, że kupujesz same przełożenia. Jeśli sam nie jesteś w stanie tego złożyć to fajnie jakby Ci zrobił to ktoś ogarnięty.
Powodzenia!
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum