Pierwsze było tak że po długim postoju trzeba było podpompowac i palił najczęściej rano.
Było powietrze w przewodach teraz jest powymieniane filtr przewody założone pompki zawory zwrotne itd.
W efekcie auto nie pali nawet po chwili chyba że wcisniesz pedał gazu . Bez gazu jest tak jakby swiece nie grzały .
Świece są ok i elektromagnes też.
Czary chyba
Im więcej przy nim grzebie tym gorzej pali a w układzie jest paliwo.
Wysłany: 2018-01-01, 21:55
masz oryginalną pompę Lucasową? To się stało po jakimś grzebanku/wypadku czy tak po prostu?
Na samej pompie masz regulację wolnych obrotów i "ssania" za które odpowiada taki termostat z linką. Jak zimny to naciąga linkę i podbija orboty, jak się płyn nagrzewa to luzuje. Ale to pewnie wiesz.
Pali ciężko na zimnym i ciepłym? Pompa nie kapie, zerknij pod nią czy nie ma jakiś tłustych plam.
A może to kwestia samej regulacji pompy, jak chcesz to chyba mam gdzieś instrukcję taką "na podkładki" jak to poustawiać.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pompa Lucas
Teraz po dwóch dniach poszedłem odpalić i co podgrzalem 3 razy swiece i na rys odpalił bez pedały gazu
To mi coś pachnie elektryka raz krece do rozładowania a raz na rys
Wysłany: 2018-01-02, 15:37
kostka stacyjki? Hmm myślę, że jak rozrusznik kręci, elektrozawór daje paliwo i dolot drożny, a do tego grzeją świece to w tym tedeju dojdzie do zapłonu, chyba że jakaś kompresja koszmarnie niska czy jak to się tam nazywa, ale na tym się nie znam zupełnie.
Właściwie to mi nawet palił zimą z jedną sprawną świecą żarową tylko i tak jak piszesz chechła długo, jak mróz większy to chwilę poprzebierał, puścił chmurę dymu niedopalonego paliwa i dalej już się kolebał samodzielnie.
Ja sprawdzam świece wykręcając każdą, oglądając organoleptycznie jej żarnik i na chwilę podłączam pod zapasowy akumulator żeby się zajarzyła.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum