Wysłany: 2018-01-04, 02:04 Zbiornik Lpg pod samochodem
Jak w temacie zastanawiam się nad przeniesieniem zbiornika LPG pod samiego i znalazłem coś takiego. Co o tym sądzicie, ktoś może używa,jak to się sprawdza w terenie?
http://allegro.pl/zbiorni...39.html#thumb/8
Nie wiem jak ta konkretna ramka się sprawdza, ale butla 30l to jakieś 25l gazu netto.
W terenie nie starczy na długą zabawę.
Ja mam pod autem butlę do której wchodzi jakieś 32l i starcza na 220km (asfaltu)
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2018-01-04, 12:08
Ja mam butle pod autem i lpg wystarczy prawie na 300km na asfalcie a w terenie to zależy, 150 do 200km.
Ja nie mam żadnego kosza na butle a zwykłą ramkę przykręconą do podłogi. Butla ma 40l a wchodzi około 31 - 32 litry gazu do niej. Zbiornik na benzynę mam w bagażniku 12l. Butla nie wystaje niżej niż org zbiornik paliwa ale sięga praktycznie od ramy do ramy tak że trzeba lusterkiem czytać numery na przeglądzie.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2018-01-04, 18:22
300km to jak jadę spokojnie tak 80-90 a jak deptam do dechy czyli tak do 120km/h to 240-250km przejedzie. Odczyt z lambdy prawidłowy wszystko dobrze ustawione.
No właśnie żeby włożyć dużą butle pod auto trzeba kombinować co ze zbiornikiem Pb, Ty po prostu zamieniłeś Lpg z Pb. W sumie ok bo więcej miejsca 40 a 12 litrów w bagażniku ale właśnie o to chodzi żeby nie było pod maską czy w bagażniku zbiornika Pb i tu może ten zestaw kombo by się sprawdził. Na zbiorniku Lpg 200km, myślę jakoś się da radę w końcu w naszym pięknym kraju po pięć stacji w każdej mieścinie. Ciekaw jeszcze jak właściwości w terenie tego zestawu.
Dziękuje bardzo za odpowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum