Chciałem dopytać jaki powinien być dokładnie kąt wyprzedzenia zapłonu w silniku 1,3 na wtrysku ?
Jestem właśnie na etapie strojenia silnika pod kompresor eaton m45 i szukam tej informacji a nigdzie nie mogę znaleść
Jednostka Samuraja G13B to sredni klimat do doladowywania.
Z ciekawości, znacznik koła, kolektory i listwe paliwowa do wtryskow robiles, czy dopasowywales? Komp do szafy i DET?
Pytam tylko, czysta ciekawość.
Sorry za offtopa
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
No mnie się marzy wtrysk sekwencyjny i obsługa zapłonu w samcu na EMU od ecumaster, ale to pieśń przyszłości i jeden z dziesiątek niezrealizowanych projektów...
No mnie się marzy wtrysk sekwencyjny i obsługa zapłonu w samcu na EMU od ecumaster, ale to pieśń przyszłości i jeden z dziesiątek niezrealizowanych projektów...
Wiele to nie zmieni. Dodatkowych 2-3KM nie zauważysz.
A jak się będziesz stroił na komercyjnej hamowni, to taniej wyjdzie przeszczep innego silnika.
[ Dodano: 2018-01-21, 12:32 ]
Poszukaj postow Radka - "Zun"
Tutaj albo na duzym forum.
Opisywal calosc uturbiania G13A i nie tylko.
I koniec końców, porzucił rozwój tego projektu, bo taniej wychodzi swap innej jednostki.
Silnik bral udzial w jednym czy dwoch trialach, jakichś Teoretyków tez zaliczyl. Generalnie, zabawka.
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 07 Cze 2016 Posty: 45 Skąd: Ze Stodoły
Wysłany: 2018-01-21, 13:13
Kojarzę ten projekt i jeszcze kilka podobnych.
Jeśli zrobi się to zgodnie ze sztuką to musi działać, nie ma w tym silniku nic co by go dyskwalifikowało.
I choćby to było 2jz-gte, to jak jest zamęczone 30'stoma latami eksploatacji, osprzęt poklecony z przypadkowych części + zasilane gazem, brak kontroli doładowania i zapłonu to się musi rozlecieć
Michał, matko i córko...
Jasne ze musi działać, ale nie chodzi o kwestie dziala-nie dziala. Działać będzie, ale naklady poniesione na ten projekt male nie sa, a jest cala gama jednostek ktore z pocalowaniem w rękę przyjmą kompresor czy turbine, choc moim zdaniem wolnossaca benzyna z dobrym pierdo....nieciem ma zawsze wiecej sensu, w tym konkretnym przypadku oczywiście
Jak zwykle, to są moje odczucia i doświadczenia, jak Ktos ma finansowe zaplecze i odpowiednia wiedzę, to oprocz chęci nic nie stoi na przeszkodzie.
Sorry za nic nie wnoszacego do dyskusji "offtopa".
No i powodzenia
Michał, matko i córko...
Jasne ze musi działać, ale nie chodzi o kwestie dziala-nie dziala. Działać będzie, ale naklady poniesione na ten projekt male nie sa, a jest cala gama jednostek ktore z pocalowaniem w rękę przyjmą kompresor czy turbine, choc moim zdaniem wolnossaca benzyna z dobrym pierdo....nieciem ma zawsze wiecej sensu, w tym konkretnym przypadku oczywiście
Jak zwykle, to są moje odczucia i doświadczenia, jak Ktos ma finansowe zaplecze i odpowiednia wiedzę, to oprocz chęci nic nie stoi na przeszkodzie.
Sorry za nic nie wnoszacego do dyskusji "offtopa".
No i powodzenia
teraz szukamy niepeknietego na srodku bloku od 1,3, ja jeszcze takiego nie widzialem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum