[ Dodano: 2017-02-15, 20:44 ]
kilka fotek jak wyglądała walka z rdzą , podłoga została w 90% wymieniona , został tylko tunel na skrzynie biegów, progi to profil 80/80/3 ścianka a podłoga to blacha 1.5 .
Wchodzisz w link zdjęcia prawy "kopiuj adres obrazka" na forum w okienku do pisania posta masz z prawej przyciski i jeden z nich jest "Img" klikasz to wklejasz link i OK
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2017-02-17, 14:13
[ Dodano: 2017-02-17, 14:18 ]
Tu nie trzeba być hakerem. Jak otwierasz okno do pisania wiadomości to nad białym polem gdzie piszesz są przyciski. I jest tam przycisk Img. Klikasz tam, potem wyskakuje okienko żeby wkleić link do zdjęcia. Link wcześniej możesz uzyskać np. klikając na obrazku prawym przyciskiem i dajesz "kopiuj adres obrazu" i ten link wklejasz właśnie do tego okienka po kliknięciu na przycisk Img.
Łatwiej chyba się nie da albo ja nie umiem tłumaczyć :)
Wiek: 51 Dołączył: 03 Sie 2014 Posty: 49 Skąd: Wawa\Piastow
Wysłany: 2018-02-01, 23:38
Tak sobie przypomniałem, że nie pokazałem końcowych efektów.
Po wypadku motocyklowym nie jeżdżę już w teren. Samochód służy rodzicom jako 3 auto do wypadów na grzyby.
Udało się przeszczepić silnik z Jimny ze skrzynią. Są dwa katalizatory i cały układ tłumików. Chodzi jak pszczółka.
Już ze dwa lata od remontu
Zrobiłem mu drzi kowbojki, na codzień śmiga całkiem bez dachu, na wszelki wypadek ma z włukna, żeby szybko założyć.
Fotele zostały z Alfy 156, założyłem szyte na miarę skórzane pokrowce, obszyłem czerwoną skórą kierownicę.
_________________ OME+KAM+Warn+5.12+serwo+inne szpje i patenty. Zasadniczo to już Jimmurai
Wiek: 51 Dołączył: 03 Sie 2014 Posty: 49 Skąd: Wawa\Piastow
Wysłany: 2018-02-10, 18:31
Jak pszczółka
Dostał nowy kolektor i drugi katalizator z sondą.
Reszta dopasowana z oryginału Samuraja.
Po uruchomieniu na starym wygrzałem go najpierw, żeby wypalić olej z cylindrów, potem było falowanie obrotów po nagrzaniu.
Wyszło mi, że to silnik krokowy. Udało mi się go odkręcić, wyczyścić i nasmarować oś przelustnicy. Zaczął chodzić jak ta .
Kilka jazd po okolicy, żeby usunąć usterki i poleciał 500km bez zająknięcia.
Kiedyś muszę jeszcze popracować nad lepszym ręcznym na wale (wrócił bemben od litrówki), zmniejszyć siłę tylnych zacisków - regularor nie wystarcza, i drugi raz wymienić zimmering w reduktorze, trochę cieknie.
Reszta śmiga. Największa zmiana, to wspomaganie i świerza maglownica, zupełnie inne prowadzenie.
Przerobiłem oryginalne zegary, żeby pokazywałey obroty i prędkość z kompa od Jimny. NIe udało mi się jedynie pozbyć drugiej stacyjki, kiedyś...
Jeszcze raz dzięki za pomoc, bo został by z rzęchowatym silnikiem.
_________________ OME+KAM+Warn+5.12+serwo+inne szpje i patenty. Zasadniczo to już Jimmurai
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum