_________________ Samurai "blaszanka" 1.3 LPG 1997, wieszaki +2", Malatesta Kaiman 265/75R15 na odwróconych "trójkątach", wkrótce lift by Mazur HD, bo coś nie skręca ;)
Koledzy jak tam wasze raptorki? Jak powierzchnie malowane tym środkiem zachowują się po dłuższym okresie czasu? Jakieś nowe opinie, doświadczenia? Zdjęcia mile widziane.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2016 Posty: 88 Skąd: Świerklaniec
Wysłany: 2016-11-15, 15:56
Kolega malował motocykl (rama i wszystkie elementy "wierzchne"). Zamysł był chyba dobry, ale chyba dał za dużo podkładu (kilka warstw?!) i na krawędziach można stuknąć i odłamać. Tam gdzie powierzchnia jest trudna do "zaatakowania" obijanie czy gleby nie robią żadnego wrażenia.
Osobiście mam mieszane uczucia. Faktura jest spoko, ale podobną uzyskałem pryskając odpowiednio chlorokauczukiem
Tak bo robił próby na innym kawałku blachy z tym samym podkładem i stwierdziłem że to za twarde. Ale to comam teraz też jest do bani. Przereklamowany towar.
Natomiast dali mi fajną farbę do poprawek frezarki do asfaltu - puszka 1l utwardzacz oryginalna z terex-a i jest taka gumowa struktura po wyschnięciu. Ale pytałem tych co mi to sprzedali i nie bardzo wiedzieli kto to produkuje
No właśnie, podbijam temat bo coś cisza. Może macie jakieś rady, uwagi, może jest jakiś lepszy środek do malowania ? W przyszłym tygodniu czeka mnie malowanie budy i szczerze mówiąc mocno zastanawiałem się nad raptorem.
W lomzy raptor 80zł czary lub bialy. Kolor ok 100zl> malowalem 3 lata temu i wyglada bez zmian. na samuraia cabrio poszło 6 puszek. podklad poszedl jasny,a raptor granat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum