Odkopię temat.
Czytam, oglądam - poszerzam wiedzę teoretyczną na temat Samurai'a. Zakup +/- za rok (inne obowiązki finansowe).
Podpowiedzcie proszę:
- szukając Samiego ,gdy znajdę zdrowego mechanicznie + zdrowa rama, a progi podgryzione przez rudą to nie skreślać go? Większość zdjęć w tym temacie wygasło więc proszę poprawcie jeśli źle myślę:
- próg wycinamy i w jego miejsce wstawiamy (wspawujemy) profil stalowy 100x100x3 (twarda czy miękka blacha?).
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-10-30, 18:26
W samuraiach rama nie gnije, chyba, że jest skrajnie zapuszczona.
Buda za to gnije na potęgę, więc jak już znajdziesz takiego ze zgniłymi progami, to na 99% nie będzie to jedyne miejsce do łatania.
Z resztą progi to mały problem, dużo chętniej ulatniają się mocowania budy do ramy wraz z podłogą w ich okolicach i są dosyć nieprzyjemne do naprawy.
Ja bym dał profil ze ścianką 2 mm, sam zakupiłem taki ze ścianką 3 mm i żałuję, bo jest nieprzyzwoicie ciężki
[ Dodano: 2018-05-11, 19:19 ]
Cześć.
Jako, że ostatnio krucho z budżetem (żeby nie napisać, że brak takowego) chcę samodzielnie coś pogrzebać przy Samim. Pomyślałem o progach z profila.
Jako, że zdjęcia wygasły i widać że raczej nie pojawią się nowe potrzebuję kilku technicznych porad.
Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem linią miejsce gdzie wg mnie tnę kątówką starą blachę ? Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Jako, że mam MIGa ale spawać dopiero zaczynam (raczkować) powiedzcie jakim prądem potraktować ten rofil żeby nie przepalić blachy?
P.S
Jeśli ktoś mi chce napisać że mam dać blacharzowi niech przeczyta raz jeszcze zdanie nr 1 (lub 2 jeśli cześć to zdanie). Jeśli spier.... zepsuję to będę sam na siebie zły. A jak się uda to będę miał argument żeby kupić flaszkę.
Każde uwagi/ porady będą mile widziane (no chyba, że głupie to nie!) :)
EDIT
Nie wiem jak to się stało, ale widać obrazki (!) Tym samym pozostaje pytanie jakim prądem? :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum