Wysłany: 2018-01-19, 20:27 Spada z obrotow po.wcisnieciu wciśnięciu gazu.
Koledzy problem w samuraju 91 rok 51 KW
Po mocnym wciśnięciu gazu silnik zachowuje się jakby mu odcielo paliwo po czym po sekundzie wkręcac się normalnie. Jak odpiolem czujnik temperatury płynu bylo ok ale bardzo słabo palił. Wymieniłem czujnik dalej to samo zamula po wciśnięciu gazu. Trochę kłopotliwe odpalać na podpiętym wychodzić odpisać i jechać. Pomocy yyy
Mam wniosek, żeby każdy kto zgłasza taki problem, napisał jakie ma ciśnienie paliwa.
Wiem że nie każdy ma w szafie manometr do benzyny i ma ochotę rozkręcać układ paliwowy, ale to jest powodem większości problemów. W manualu zresztą większość ścieżek diagnostycznych zaczyna się od tego właśnie kroku.
Chyba ludzie zaczęli się przyzwyczajać do rozwiązań typu: wgraj nowy sterownik, a jak zacznie startować, to wciśnij dwa razy enter
Kostuch masz rację też kiedyś miałem taką przypadłość. Po odpaleniu chodził normalnie a po dodaniu gazu albo przerywał albo dławiło silnik... Diagnoza - pompa paliwa, chodziła ale dawała za mało ciśnienia.
Witajcie mam podobnie a teraz nawet gorzej 1.3 wtrysk wymieniałem już kilka pomp paliwa i tutaj raczej jest dobrze bo palcem ciśnienia nie utrzymam,
po odkręceniu końcówki wtrysku i przekręceniu zapłonu paliwo ledwie co się sączy ..... jutro spróbuję wymienić regulator ciśnienia paliwa jednak do tego czasu może ktoś coś podpowie gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny ?
Syf w baku powodował przycinanie się wtryskiwacza co doprowadziło do ograniczenia ruchów "iglicy" a ostatecznie jego zablokowania. Po wymianie wtryskiwacza i podaniu paliwa z tymczasowego zbiornika wszystko hula aż miło. Teraz czyszczenie całego układu i jedziemy topić:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum