Wyjąłem nagrzewnicę z dmuchawy i odkamieniłem. Efekt był taki, że po wlaniu do niej gorącej wody w jedną rurkę rozprowadziłem ją i nagrzewnica była gorąca, następnie wodę wylałem. Po podłączeniu do auta nagrzewnica nagrzewa się od strony pasażera, a od kierowcy ledwo ciepła. Czy ktoś wie o co chodzi? Czy problemem może być nieoryginalna chłodnica? - mniejsza trochę (od Tico). Dodam tylko, że oba przewody (doprowadzający i odprowadzający) są gorące.
Przy odkamienianiu sporo mułu się wylało.
Zostawiłem odpalone auto na jakieś 15-20 min, a jak wróciłem to nagrzewnica zimna. Dopiero po przytrzymaniu na obrotach przez pewien czas zaczęła robić się ciepła, po pewnym czasie od strony pasażera bardzo ciepła, ale raczej nie parzyła, a od kierowcy tylko ciepła.
Zostawiłem odpalone auto na jakieś 15-20 min, a jak wróciłem to nagrzewnica zimna. Dopiero po przytrzymaniu na obrotach przez pewien czas zaczęła robić się ciepła, po pewnym czasie od strony pasażera bardzo ciepła, ale raczej nie parzyła, a od kierowcy tylko ciepła.
Cześć, tak się składa, że u mnie nagrzewnica lub któryś z elementów sąsiednich wchodzi w rezonans przy 2500 tys rpm co jest bardzo irytujące podczas jazdy.
Istnieje sposób aby dojść do nagrzewnicy bez wypinania jej z układu chłodzenia i ewentualnie położyć kawałek pianki lub filcu aby zniwelować powstawanie wspomnianego dźwięku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum