Witam posiadam samuraia 1.3 1989 na oryginalnym gaźniku aisan i poszukuje schematów lub zdjęć podłączenia podciśnień do gaźnika.
Gaźnik po remoncie a wolne obroty wysokie i nierównomierne czy ktoś rozwiązał ten problem?
Z góry dziękuje za informację
szanowni Państwo tak jak pisałem proszę o pomoc z podlaczenie vacuum, ponizej link do filmiku ktory nagralem jak to u mnie wyglada:)
.
https://youtu.be/tBsAkP-Krk0
wedlug manualu niby ok. tylko ze u mnie nie ma EGR, nie ma filtra oparow paliwa. manual np jednoznacznie nie pokazuje ze ten moj trojnik ma byc na koncu zaslepiony, nie wiem czy powrot mam dobrze. czy jest gdzies moze jeszcze pominieta przeze mnie rurka? czy mam cos zaslepic? czy mam cos jeszcze podlaczyc? czegos brakuje etc?
owszem:) kregoslup, kolana... a jezeli pytasz o samuraia to po gwaltownym wcisnieciu gazu dusi silnik. delikatnie dodajac jest ok. chce wyeliminować podcisnienia i inne rzeczy pod maska zanim zaczne wymieniac pompe
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2018-04-13, 23:23
Na oko wszystko podłączone poprawnie.
Ułamany filterek na elektrozaworze "otwieracza" przepustnicy, nie powinien mieć żadnego wpływu na działanie tegoż, poza tym, ze łatwiej dostanie się tam syf.
Trójnik od isc powinien być z jednej strony zaślepiony.
Wężyk od pochłaniacza par paliwa zaślep, żeby silnik po rozgrzaniu nie łykał lewego powietrza.
Map sensor mógłbyś zamocować, bo wala się tak bez celu po błotniku
Znaczek mitsubishi można znaleźć na osprzęcie elektrycznym i elektronicznym w różnych japońskich autach, nie tylko tych z trzema diamentami
Elektrozawor zaraz po nagraniu wymienilem. Czy moge.podejrzewac ze przyczyna duszenia sie jest wlasnie lewe powietrze z podcisnienia ktore powinno isc do filtra oparow paliwa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum