Posiadam SJ413 z 87r i mam ostanio problem z pompa hamulcowa , i mam pytanie czy sa dostepne zestawy naprawcze , lub czy mozna zadoptowac jakis zestaw naprawczy od innego modelu . Objechałem troche sklepow motoryzacyjnych i wszedzie twierdza ze brak zestawow naprawczych do SJ413 . Moze ktos przerabiał podobny temat.
Słuchajcie, mam pompe lucasa z tłokiem 20,6 mm (coś koło tego wymiaru).
Nie idzie dostać do tego reperaturki.
Na domiar złego przy demontażu, urwałem z zółtej nakładki taki "cycek".
Podpowiedzcie, czy z jakiegoś np Tico albo innego wynalazka pasuje pompa hamulcowa do Samuraia (Santany)?
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
To i ja odgrzeję
Mam pompę AISIN z oznaczeniem 13/16 a więc wychodzi że średnica 20,64mm.
Chciałem kupić nową pompę no ale kicha nigdzie takowej nie ma, szukałem również zestawu naprawczego ale i w tym temacie poległem: wszędzie zestawy na rozmiar 22,2.
Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie możliwy jest zakup takowej pompy lub zestawu naprawczego?
W ostateczności będę zmuszony kupić używaną pompę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum