Kiedyś eksperymentalnie użyłem czegoś takiego jak szybkapaczka, taniapaczka czy tam inna sraczkopaczka - nie pamiętam już nazwy.
Wyszło taniej parenaście złotych niż kurier, ale potem zaczeli wysyłać meile że zważyli przesyłkę i mam dopłacać. Bo jak nie, to mi wyślą bojówkę windykatorów.
Straszyli mnie tak dwa lata (a na święta przysyłali meile z życzeniami ). Potem chyba im się znudziło i przysłali fakturę korygującą że już nie chcą dopłaty.
Unikam takich wynalazków, bo czuć że balansują na granicy przekrętu.
Przez furgonetka.pl (czyli taka sama zasada jak wszystko powyżej) wysyłałem swego czasu sporo i nie było problemów.
ewentualne dopłaty były, ale wszystkie w uzasadnionych przypadkach (faktycznie przekroczone wymiary/waga)
Z furgonetka.pl korzystałem kilka razy, obyło się bez dodatkowych opłat i komplikacji, fakt że dokładnie mierzyłem i ważyłem nadawane paczki a nawet starałem się dodać po 1cm lub zaokrąglić wagę w górę.
Warto zwrócić uwagę w przypadku tego portalu po wybraniu przewoźnika dopiski na dole które się pojawiają w zależności od wybranej opcji - np że dany kurier niekoniecznie będzie jutro po paczkę a może ja odebrać w ciągu nawet 3 dni.
Tez od już pewnie długiego czasu fajnie informują mailowo że paczka nadana, paczka odebrana i takie tam - bynajmniej takie maile dostawałem.
_________________ Samurai 1.3 (1992r), Lovells +2 cale, XTR 12000 speed, simex 235/70 i coś tam jeszcze.
Wysłany: 2018-05-21, 15:08
Bardzo dziękuję. Ta furgonetka chyba najbardziej sprawdzona i na nią się zdecyduję.
kostuch napisał/a:
Kiedyś eksperymentalnie użyłem czegoś takiego jak szybkapaczka, taniapaczka czy tam inna sraczkopaczka - nie pamiętam już nazwy.
Wyszło taniej parenaście złotych niż kurier, ale potem zaczeli wysyłać meile że zważyli przesyłkę i mam dopłacać. Bo jak nie, to mi wyślą bojówkę windykatorów.
Straszyli mnie tak dwa lata (a na święta przysyłali meile z życzeniami ). Potem chyba im się znudziło i przysłali fakturę korygującą że już nie chcą dopłaty.
Unikam takich wynalazków, bo czuć że balansują na granicy przekrętu.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Jakby normalnie wykonali telefon, że coś przekroczone, to nie byłoby problemu.
A jak zaczyna się od straszenia paragrafem, to mi zaczyna żyłka pulsować
Mam alergię na chamstwo
Wysłany: 2018-05-21, 15:36
kostuch napisał/a:
Jakby normalnie wykonali telefon, że coś przekroczone, to nie byłoby problemu.
A jak zaczyna się od straszenia paragrafem, to mi zaczyna żyłka pulsować
Mam alergię na chamstwo
Mnie windykowali za ratę OC sprzedanego, ale nie zgłoszonego samochodu kiedyś tam. Niestety poległem po 2 latach gdyż monity przychodziły na adres rodzicieli i moja mamunia przeżywała spazmy za każdym razem gdy kwitowała jakiś polecony z wielką czerwoną pieczątką kancelarii prawniczej. Swoją drogą na bazie panujących ówcześnie przepisów chyba i tak bym miał sprawę przegraną, ale bardzo chciałem sprawdzić jaka jest procedura bycia dłużnikiem ad a do z ;)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum