Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
gaśnie po włączeniu świateł.
stachura44 
pomocnik mechanika



Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Dołączył: 14 Lut 2014
Posty: 488
Skąd: Radwanki/Bobolice
Wysłany: 2018-09-13, 12:54   gaśnie po włączeniu świateł.

pojawił się mały problem . Jechałem sobie w niedz. włączam długie samochód zgasł. tzn rozlaczylo pompke paliwa. silnik pracuje do momentu załączenia świateł. wypatroszylem cala elektryke sprawdxilem kable bexpieczniki ,zmieniłem przekaźniki bo wcześniej pykał ten od świateł i dalej nic . Dałem +z pompki do aku opalilem chodził do czasu włączenia świateł . Jakimś cudem wylancza kompa. jak odepne wtyczke od zarowki to nie mogę odpalić kręci ale nie odpala ???? O co tu kaman??? silnik 1.6 16v instalacja to spięte do kupy baleno i samurai
 
 
     
Zawias 
Expert



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 2338
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-09-13, 17:02   

Jeżeli nie plus to może masa ?
_________________
Czasem wiarus - ogólnie Dziadek
 
     
kurt_ 
pomocnik mechanika
Mechanik amatorXD



Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 30 Wrz 2017
Posty: 429
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2018-09-13, 19:41   

Też tak myślę, że masa ucieka :>
_________________
Samurai 89, 1.6i (z aparatem) Swift, Persichini 225/70R15. Tył tarcze Alfa 156.
 
     
stachura44 
pomocnik mechanika



Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Dołączył: 14 Lut 2014
Posty: 488
Skąd: Radwanki/Bobolice
Wysłany: 2018-09-14, 10:38   

Nie wiem czy dobrze zrobiłem bo elektryk ze mnie słabiutki ale odciałem za przekaznikiem od swiateł + przewod ktory szedł do kompa podłaczyłem pod stacyjke i działa .Gdzies na wiazce do prawej lampy (kazde ma osobna) musi byc chyba zwarcie bo zarówka ledwo swieci a wymieniłem na nowa . wypiałem kostke i podłaczyłem prowizorycznie pod lewa lampe .Moge wyciac cała wiazke od tej lampy i mieć podłaczone na 1 wiązce 2 lampy??? Jeszcze zauwazyłem jedno ze mam odcieta lambde jak odwinałem izolacje to przewod był przeciety i na koncówce przylutowany był jakis rezystorek czy cos takiego .Czy to po to zeby oszukac kompa bo lambda jest zje..a??
 
 
     
kurt_ 
pomocnik mechanika
Mechanik amatorXD



Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 30 Wrz 2017
Posty: 429
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2018-09-14, 20:28   

Tak, oszukiwało komputer zdecydowanie:D (P.S. do czego był ten rezystorek przylutowany?:D)
A co do modyfikacji wiązki świateł to jej nie rozumiem, w sensie, co odciąłeś, skąd, i jaki przekaźnik w Twoim samuraju jest na drodze do świateł bo u mnie tylko pająk:D,
Co do wycięcia jednej wiązki, zrób to po ludzku na obie lampy, użyj "sygnału" ze sprawnej lampy do wysterowania przekaźnika, którym zasilisz z akumulatora obie lampy (oczywiście bezpiecznik po drodze). Lampy zyskają kilka(set) lumenów :) A Ty będziesz mógł obciąć kijową wiązkę.
_________________
Samurai 89, 1.6i (z aparatem) Swift, Persichini 225/70R15. Tył tarcze Alfa 156.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
   

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum owner .::Myszon::. Template created by Qbs. Template theme based on Unofficial modifications.