Ja ostatnio też się męczyłem ze zdjęciem miski. Polecam Wziąć jakiś mocny nóż i młoteczek. Najpierw wbijasz nóż w szczeline dobijając go młotkem, żeby głebiej wszedł(tapicerski odpada bo nie wytrzyma tłuczenia młotkiem). Najlepiej przy samej chłodnicy. Następnie uderzasz go od tyłu, żeby ciąć ten sylikon co tam masz pod naciskiem a nie tak jak się kroi chleb. Jak już zacznie puszczać to reszta pójdzie bez młotka. Smoka nożem nie uszkodzisz bo musiałbyś ostrze włożyć na głebokość przynajmniej 5 cm. Potem polecam kupić w supermarkecie mate korkową, na niej odrysować kształt miski i wyciąć. Wiem, że orginalnie jest na sylikon, ale ja chciałem mieć lepiej i mam na sylikon i na korek. Mata korkowa to wydatek 7 zł za 4 maty. U mnie poszły 3 bo często dostaje nerwicy przy precyzyjnych robotach.
w niedziele hurtownie są zamknięte, a mnie była potrzebna na już.
A te parametry co piszesz, to niby co szybszy samochód jest czy co. Bo nie wierze, że mój budowlany biały do 600 stopni jest zły.
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2013-05-12, 22:21
miska zdjeta tylko jest teraz problem bo załozyłem nowa uszczelke oczywiscie poczekałem zeby sylikon przysechł pojechałem w teren i jakims codem mi ja wydmuchało no i musze kolejna zamowic
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2013-05-12, 22:31
miska nie odpadła a uszczelke wydmuszało bo widocznie z jednej strony nie zauwazyłem ze za bardzo wyszła i sroba nie złapała dobrze dałem po prostu ciała ale tak to jest jak sie lezy pod samochodem i niema jak sie ruszyc
Da się Kolego, co wiecej? Kupa chęci, narzedzia w dłoń i wio.
Masę pod miskę kupic, nie pogiąć zbyt mocno przy zdejmowaniu, dobrze wymyć i odtluscic przed nalozeniem masy i juz po robocie.
Nasadowy 10 na patyku, albo na przedłużce.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Poproszę masę... elring, loctite... co tam dusza pragnie.
To moje, osobiscie wypraktykowane "zdanie", Kolegę proszę o zastosowanie uszczelnienia zgodnie z zaleceniami Repair Manual, wtedy Wszyscy będą zadowoleni
Manual do pobranie na Forum
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum