Wysłany: 2011-04-22, 19:12 Wolnossący 1.9 diesel od Peugeota - ktoś to już robił???
Czy ktoś zakładał diesla wolnossącego od Peugeota 309??? Mam taki silnik i aż prosi się o przekładkę. Sam tego robił nie będę ale mój kumpel jest mechanikiem i sam mi zaproponował ten temat, tylko żeby się wypytać czy są z tym jakieś problemy.
o ile mi wiadomo ten peugeot ma napęd na przód. więc największym i chyba jedynym problemem (reszta to pikuś - Pan Pikuś) jest połączenie skrzyni z silnikiem... dlatego zawsze łatwiej jest wrzucić silnik od tylnionapędowca... wtedy łączymy tylko wały...
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Kolego wszystko masz w tym wątku http://samurai.org.pl/vie...8e9b7fa01#9172. Silnik z Peugeota to silnik koncernu PSA, który oprócz citroena, peugeota trafiał także do innych aut, m.in. poloneza, suzuki baleno, łady nivy i oczywiście do samuraia. Silniki różnią się mocą, pojemnością (1,8; 1,9; 2,1). Część została wyposażona w turbinę, jednakże blok jest ten sam we wszystkich, więc można z powodzeniem zastosować skrzynię z poloneza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum