Witam! Dopiszę coś w tym temacie odnośnie wymiany oryginalnej pompy wtryskowej LUCAS na R8445B251B. Zakupiłem pompę z tego ogłoszenia: http://allegro.pl/pompa-w...7072145899.html . Pompa wygląda ładnie, miała obciętą część dźwigni gazu co nie było problemem (dorobiłem ten kawałek). Niestety po odkręceniu króćca paliwa w środku pompy , widać skorodowane elementy, resztka paliwa w pompie śmierdzi jakby tam stała z 10 lat, po obróceniu z pompy wyleciało bagno (ogólnie błoto lubię, ale nie w tym miejscu :) . Oczywiście pompa na gwarancji, więc odesłałem. Nie było żadnych problemów ze zwrotem, kasa wróciła na konto. Wznowiłem poszukiwania pompy i zaskoczenie, nieuczciwy sprzedawca wystawił tą samą pompę ponownie, nie zmieniając nawet opisu (naprawiłem dźwignie gazu). Przestrzegam przed zakupami w firmie F.H.U. Eurofrance s.c. Marcin Bednarczyk, Konrad Kruczek
ul. Ks. Brzóski 127
43-305 Bielsko-Biała
REGON: 072195068
NIP: 9372219834
Witam wiem że odgrzebuję kotleta ale szukam takiej pompy jak miał dawid już kilka dni i nie mogę znaleźć dawid też od stycznia nie logował się na forum więc raczej mi nie pomoże a wszystkie fotki z jego instrukcji zniknęły, mam problem tego typu że nie idzie znaleźć takiej pompy mam jedną oznaczenie się zgadza ale piszę że jest to z silnika 1.9 D a nie TD i nie jestem pewien czy będzie pasowało bo nawet nie moge znaleźć w które miejsce ma być wpięty ten wężyk z turbiny. Jest kilka pomp które różnią się ostatnią Literą nr pompy R8445B251B Mianowicie zamiast B jest A i też nie mogę się dowiedziec jaka jest różnica w tych pompach sa z 306 1.9 TD tylo mają A zamiast B. Dowiedziałem się też że pasuję bosch o nr 0 460 494 278 bo chłopaczek z FB na takiej lata ale też taka jest nie dostępna. Za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum