Wysłany: 2019-01-23, 23:38 Jaki diesel pasuje p&p zamiast 1.9td
Witam wszystkich serdecznie jest to mój pierwszy post na forum ale nie pierwsza wizyta czerpałem już z niego wiedzę wielokrotnie.Mimo że sam nie posiadam samca to powiedzmy że mam z nim ciągły kontakt a jednego odbudowuje i przerabiam można powiedzieć od podstaw.Jako że karoseria już się kończy to pozostała mi kwestia motoru bo w aktualnie posiadanym jest zajechana i to dosłownie turbina a sam motor był wielokrotnie zagotowany dlatego chce na jego miejsce wsadzić coś innego najlepiej ciut mocniejszego ale pasującego p&p pod dzwon skrzyni najlepiej to i na łapy ,wiem wiem jeszcze frytki do tego dobry by był na zwykłej pompie bo ja jak wiadomo prostota w terenie jest wskazana,aktualnie siedzi tam 1.9td do którego odpalenia wymagany jest kod z komputerka chciałbym z tego zrezygnować na rzecz zwykłego zaworku i linki gazu bezpośrednio podpiętej do pompy.
Jako mechanik widziałem już podobne motory i mam wrażenie że wsadziłbym tak jakiegoś dziada z francuza ale łapy odciąć bym sobie za to nie dał i tu moja wielka prośba do ludzi którzy robili takowe swapy moglibyście wskazać jaki motor spełnia te kryteria ?
Właśnie wsadziłem silnik od poldka , pasuje wszystko , pompa na śrubkę , trzeba przełożyć pompę wspomagania i alternator ze starego silnika , vacu pompka jest na górze silnika i trzeba podklepać ścianę grodziową , wg katalogu ma oszałamiające 71 koni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum