Poduszki silnika ford fiesta nr katalogowy 9001354 dostępne w sklepach motoryzacyjnych, 3 szt, w jednej trzeba przyciąć róg na skos by siadła dobrze w łapie.
http://www.motoneo.pl/t/z1/SAS9001354 takie
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Poduszki silnika ford fiesta nr katalogowy 9001354 dostępne w sklepach motoryzacyjnych, 3 szt, w jednej trzeba przyciąć róg na skos by siadła dobrze w łapie.
http://www.motoneo.pl/t/z1/SAS9001354 takie
a czy one są lepsze tzn trwalsze, czy po prostu na zasadzie "także pasują" i tyle?
Ja u siebie założyłem poduszki od SKODY, tak jak pisał na swojej stronie daniels podobno są trwalsze.
Trzeba je tylko podciąć aby też miały kształt podobny do oryginału.
Wysłany: 2011-04-06, 00:03 Poduszki skrzyni reduktora silnika
Witam, rozwiązałem chyba nasz problem dotyczący poduszek do Samuraia. Otóż nawet sami handlowcy w Intercarsie twierdzili że niemają w sprzedaży takich poduszek, co mnie troche zdziwiło.Zauważyłem teź błędy w katalogu i brak ich zdjęc ale trafiłem na pewien trop i spróbowałem zaryzykować. Wygląda na to że z katalogu i z bazy zdjęc jakby usunięto informacje do czego pasują te poduszki i jak wyglądaja, ale rozwiązałem tą zagadke kupując wszystkie typy poduszek jakie występują, więc:
I58008 - poduszka skrzyni biegów (28zl) , pasuje do każdego samuraia zarówno SJ413 i 1.9TD
I58009 - poduszka silnika
I58010 - poduszka reduktora, typowa poduszka jak do każdego reduktora są potrzebne 3sztuki na całość. (22zl)
I58011 - poduszka reduktora (to jest poduszka troche inna jak widać na fotce śruby niewychodzą równo naprzeciw sobie. (22zl)
Do kupienia w każdym oddziale IC, wystarczy podać nr. częsci, zazwyczaj są na miejscu. :))) Myśle że to zaosczędzi nam kłopotów z szukaniem poduszek !!
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-04-10, 20:45
rozwiazałem problem poduszki hehe
znalazłe stara jakas poduszke okragłom przewierciłem ja na wylot dwie pokładki i dłozsza sroba i nic nie wali reduktor stoi sztywno i w terenie lepiej sie zachowuje
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-04-27, 20:42
raczej na 99% ja tak mialem i nie wiedzialem dlaczego, ale jak wyjmowałem skrzynie obejzałem go od spodu i znalazłem jebnieta poduszke
nie kupywałem zestawu poduszek tylko zrobiłem sobie z jakiejs starej nawet ojciec nie wiedzial z czego ta poduszka ,ale przeierciłem ja na wylot tak zeby dloga sroba przeszła i teraz juz mi nie napierdala
wiec sprawdz najpierw poduchy zanim cos zaczniesz innego podejzewac
ja mam oryginał. I nie radze robić coś w stulu guma na przelot złapana śrubą.
Lepiej co jakiś czas wymienić poduszke(czas wymiany 10 min w terenie) niż zmieniać obudowę albo łapę.
a czy gwarantujesz że wtedy obudowa reduktora wytrzyma lub że łapa sie nie pognie/urwie?
Bo ja wolę wymienić poduszkę i pojechać dalej niż zostać z wybuchniętym reduktorem, ale może tylko sie mi tak wydaje.
dobrze myślisz, może akurat przy seryjnym reduktorze nie ma takich naprężeń ale np. przy 4.16 jak pod ostrą górę ze sporą przyczepnością wystrzelisz z 1 biegu, na takich drutowanych poduszkach coś może puścić... mi na seryjnym reduktorze pogięło dłuższą łapę...
Naucz się czytać Zawada napisał Ci Adam dlaczego nie radzi tak robić.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum