moj rocznik 88 i oznaczony jako SJ500, dojechał juz nawet na Sycylie
niestety juz go tak ruda zezarla ze z zalem przesiadam sie na jimniaka - z racji ze mam 1 auto a musze sporor jezdzic...
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-04-20, 15:54
No moj to rocznik 90 na wtrysku i szerokie mosty oczywiscie stwierdzilem ze bede go robil przez zime i jak stal to tak sie w nim nadupilo ze hej ale tez sie duzo na zmienialo wiec dobre strony tez sa
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-04-20, 16:05
death zawsze sa dobre strony tez sie zastanawiam nad blacharka wszyscy mowia zeby na zime zostawic ale zobacze bo ojciec czasami sie nudzi na tygodniu to by cos tam sobie robil ,ale sie jeszcze zobaczy
po prostu oznaczenie modelu, może się różnić tym czy ma wtrysk czy gaźnik, czy ma wąski czy szeroki most, czy ma fabryczną blokadę itd. jest tego trochę sj500, sj700, sj510, sprawdź sobie w dowodzie rejestracyjnym nr VIN, masz mniej więcej tak: JSA0SJ500xxxxxxxx i właśnie te cyfry po SJ to oznaczenie modelu, chociaż nie jest to regułą
pierdoły tu piszą bo vin jest przy przednim kole a nie tylnym ...
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-04-20, 23:49
nieno ja mam sj 410 na 100% ale ciekaw jestem czym sie roznia czy maja te same reduktory czy te same mosty co ich rozni z ktorego rocznika sa , a po drogie niech sie własciciele wypowiedza ci co nimi jezdzili....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum