Witam wszystkich! Od 3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Samiego 1.3 z 98 r. Ostatnio miałem dość dziwna przygodę. Jadąc do sklepu zostawiłem auto na światłach. Po powrocie do auta bez problemu ruszyłem i po redukcji do 1 auto zgasło. Nie chciało odpalić nawet nie kręciło. Było tylko słychać "cykanie" po jakiś 10 min zorientowałem się że mam włączone światło.więc je wyłączyłem. Kolejna próba odpalenia i auto załapało jak nowe. Dodam tylko że od kupienia auta nie tankowalem i dzień przed zajściem dolałem 10 l benzyny. Co mogło być przyczyną takiej sytuacji? Pozdrawiam i dziękuję za każdą odpowiedz
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 31 Maj 2019 Posty: 267 Skąd: Egiertowo
Wysłany: 2020-09-21, 06:21
Zawieszony rozrusznik - jeżeli się powtórzy, weź kawałek pręta lub młotek i stuknij kilka razy w rozrusznik (po lewej stronie silnika u dołu). Jak zaskoczy od razu tzn. że miałeś zbyt mało prądu by obrócił kołem. Możesz też mieć wypalone styki - poczytaj o dołożeniu przekaźnika po stacyjce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum