U mnie w sterowniku ostatnio rozlały się kondensatorki i zjadło ścieżki. Co zaowocowało brakiem sterowania wtryskiwacza :( i tym samym był to koniec jazdy .........
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-04-02, 21:29
Arek2828_2A napisał/a:
Problemem było coś w rozruszniku po regeneracji rozrusznika kontrolka zgasła.
hej,
dla mnie brzmi jak zbieg okolicznośći. Akurat walczyłem i z rozrusznikiem i check i wspólnych punktów nie znalazłem. Albo jak wyciągałeś/wkładałeś rozruszik może poruszyłeś więcej kabli i rozwarłeś zwarcie :)
Rozrusznik ma (pośredni) wpływ na checka dopiero w silnikach 1.6
Sygnał rozruchu doprowadzany jest do komputera w celach "magicznych" i jak go nie będzie, to się zaświeci kontrolka.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-04-03, 20:55
kostuch napisał/a:
Rozrusznik ma (pośredni) wpływ na checka dopiero w silnikach 1.6
Sygnał rozruchu doprowadzany jest do komputera w celach "magicznych" i jak go nie będzie, to się zaświeci kontrolka.
Witam, podpinam się pod tematem, żeby nie zakładać nowego.
Spotkał się ktoś z check enginem przy niskich obrotach? Gdy jadę i mam wciśnięty gaz checka nie ma. Zapala się gdy obroty spadną do jałowych. Co może być problemem? Kodów błyskowych jeszcze nie sprawdzałem.
Edit, posiedziałem wieczorem przy samcu i wybłyskałem kod błędu - 45 Wychodzi na TPS.
Gdzie to się znajduje i jak to sprawdzić? Spotkał się ktoś z tym?
_________________ Im lepszy samochód, tym dalej po ciągnik
U mnie również świeci się check engine, poprzedni właściciel zakleił to taśmą, ja bym chciał to naprawić.
To, że się świeci ma jakiś wpływ na prace silnika ? Normalne jest, że zimny chodzi na wyższych obrotach do momentu zagrzania ?
Czek endzin jak sama nazwa wskazuje -> sprawdź silnik, otwierasz klapę jak jest to git
a tak serio co do obrotów to, jest jak mówisz puki nie złapie jakiejś tam temp jest na wyższych obrotach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum