Pomógł: 12 razy Wiek: 38 Dołączył: 31 Maj 2019 Posty: 267 Skąd: Egiertowo
Wysłany: 2019-11-16, 16:04
Koledzy podbije temat bo jestem akurat w trakcie przeróbki... Na tył daje zaciski AISIN (przód samca), czy ktoś wie może gdzie mogę dostać śrubę mocującą jarzmo oryginalne do flanszy? Sęk w tym, że mam zaciski ale niestety nie mam śruby (te od prowadnic zacisku są).
To pierwsze pytanie :) teraz drugie - według mędrców naszego forum należy wyciąć z obudowy bębnów ładne kwadraciki, po to by trzymały łożysko półosi. Tymczasem, ja kupując gotowe flansze z ORE widzę, że spokojnie są zrobione tak by trzymać łożysko (są w kształcie U tj. trzymać będą w 3 miejscach). Czy ktoś już montował te flansze od ORE? Zostawic jak jest czy jednak kombinować by pozostawić 4 punktowe trzymanie łożyska jak koledzy z forum?
Koledzy podbije temat bo jestem akurat w trakcie przeróbki... Na tył daje zaciski AISIN (przód samca), czy ktoś wie może gdzie mogę dostać śrubę mocującą jarzmo oryginalne do flanszy? Sęk w tym, że mam zaciski ale niestety nie mam śruby (te od prowadnic zacisku są).
To pierwsze pytanie :) teraz drugie - według mędrców naszego forum należy wyciąć z obudowy bębnów ładne kwadraciki, po to by trzymały łożysko półosi. Tymczasem, ja kupując gotowe flansze z ORE widzę, że spokojnie są zrobione tak by trzymać łożysko (są w kształcie U tj. trzymać będą w 3 miejscach). Czy ktoś już montował te flansze od ORE? Zostawic jak jest czy jednak kombinować by pozostawić 4 punktowe trzymanie łożyska jak koledzy z forum?
Oryginalne śruby i tak są za długie (flansza jest cieńsza niż mocowanie z przodu), więc po prostu znajdź dowolne gatunkowe śruby z pasującym gwintem i utnij na wymiar.
Dodatkowych blaszek nie musisz wycinać - łożysko będzie trzymane dużo lepiej niż w oryginale.
Pomógł: 12 razy Wiek: 38 Dołączył: 31 Maj 2019 Posty: 267 Skąd: Egiertowo
Wysłany: 2019-11-29, 10:32
Koledzy, mógłby ktoś powiedzieć jak poprowadziliście przewody hamulcowe z tyłu? U siebie na moście już za przewodem elastycznym dodałem trójnik - z niego poszedłem na prawe i lewe koło przy czym do samego zacisku wchodzi przewód elastyczny, który zamontowałem również do mostu. Szczerze to zastanawiam się, czy to aby na pewno dobra decyzja była...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum