nie, ocynk się spawa do dupy zwykłym migomatem, po za tym ocynk który się utlenia z blachy podczas spawania jest cholernie szkodliwy... zwykłą blachę daj tak jak koledzy radzą i pomalują jakąś dobrą farbą.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.
Ostatnio zmieniony przez slavok 2012-12-13, 12:01, w całości zmieniany 1 raz
[ Dodano: 2012-12-16, 20:25 ]
Koledy mam pytanie bo siedze na tym forum, czytam i nic nie rozumiem za duzo dla mnie nowej wiedzy.
Mam pytanie:
- co daje to przelożenie 5,125 i dlaczego one jest najlepsze ?
- jak mam samuraja 1.0 z 88 roku to jakie ja mam przełożenie ?
- jak to jest z tym reduktorem jakie jest przelożenie w 1.0 i dlatego to 4 ileś tam jest najlepsze ?
- czy z czasem jak bym chciał coś motać to wymieniać i przełożenie w mostach i w reduktorze ?
5.125 troche wolniejsze niz oryginalne mozesz na wyzszym biegu jechac w terenie bez wiekszej straty mocy taka samo jest z reduktorem im wolnijesz przelozenia tym lepiej jak masz 1.0 reduktor do tego 5.125 i silnik 1.3 to jedziesz na dwójce tam gdzie twoj kolega na seri 1.3 piłuje jedynke i jedzie tak samo..
pewnie chodzi ci o 4.16 redukuje o 84%krotki a długie o 12% przydatny przy kiekszych kolach blokadach itp..
zamiast brac sie z przelozenia zmien silnik na wiekszy i zalóż porzadne simexy:)
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2012-12-24, 18:43
Litrówka już fabrycznie ma niezłe przełożenia (4,11 w mostach + wolniejszy reduktor), z silnikiem i skrzynią od sj413/samurai całkiem nieźle sobie radzi z gumami 235/75/15, jest zauważalna różnica między samuraiem.
Nie jest natomiast prawdą, że reduktor 4,16 będzie wolniejszy na przełożeniu szosowym, bo przełożenie szosowe ma dokładnie takie, jak litrówka.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-02-12, 21:34
Mam w litrówce silnik od 1,3, w prawdzie już tak kupiłem, ale nie widać, żeby łapy były przespawane, jakoś to wszystko spasowało.
Jak będę zakładał 1,6 to przyjrzę się dokładniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum