Skalpel luz na koncowce by musial miec z 2cm zeby mu moglo kolo jedno "uciekac" albo skrecic na bok i zeby az samochod zmienil trajektorie (uff co za wyraz ;D)
Ja bym jak najbardziej obstawial wiec opony ,orginaly napenwo mial 195 ,teraz ma napewno szersze ,do tego nie asfaltowki tylko wysokie kostki ktore sie poddaja i wyginaja
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Niemożliwe. Sam masz chyba 225 i na nierównościach nie ma mowy o tym, żebyś musiał walczyć z samochodem :) Ja mam 205 simexa i absolutnie nie ma mowy o takich problemach.
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Ja mam 235 nibysimex i walcze z kiera ,samochod jak rozbujany to nim rzuca na boki ale raczej jedzie nawprost ale kontrowac mu trzeba non stop na wybojach
Moim zdaniem to opony i tyle ,glowy sobie nie dam uciac za to..
Ale tym bardziej sie upewniam skoro "trzepaki" nic mu nie wykazaly a dzieje sie to od dluzszego czasu
Zreszta lift budy ,wieszakow ,zmiana ogumienia tym bardzie nalewki zmieniaja samochod i jego zachowanie
Jest jeszcze opcja ze to amor skretu jezeli mu szarpie kiera tez na dziurach -u mnie akurat tez szarpie kiera ale zamora ma mzdrowego
Z tym ze ja pogodzilem sie z tym ze ingeruje w uklady samiego i moga rozne dziwne rzeczy po tym wychodzic
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Nie wiem. U mnie na 205 jest ekstra mimo zesranego amora skrętu :) Myślę, że masz gdzieś jakiś luz. A na prostej drodze jeśli powykonujesz parę gwałtownych ruchów i wszystko będzie ok, auto nie będzie niekontrolowanie wyrywało sie to znaczy, że musisz sie pogodzić z szarpaniem na nierównościach ;p
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Wysłany: 2011-03-09, 22:27
witam.od kilku tygodni jestem szczęsliwym posiadaczem suzi samurai.mam podobny problem jak kolega.Suzi jedzie jak chce a ja musze manewrowac to w lewo to w prawo zeby utrzymac autko na drodze.Zauwazyłem jednak pękniete pióro na lewym przednim resorze.zakupiłem 2 sztuki na przód.w pitek odbieram samochód to dam znac co i jak
Mojego dalej nosi został jeszcze amorek skrętu bo jest padnięty!! Wymienię na amorek od meśka ale trzeba przerobić mocowanie bo jest dłuższy o 5 cm!! (cena amorka do suzi ok 400 a do meśka 80)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum