Panowie po równiutkiej drodze idealnie, w terenie nie czuć tego, a na drodze gdzie są nierówności ciężko uprowadzić SUZI nosi Ją po całej drodze i aby utrzymać się na swoim pasie trzeba Ją strasznie pilnować!! Co to może być?? Końcówki drążków ok na 100% Amory ok!! Mogą to być sinenbloki na resorach??
POZDRAWIAM
Co to są sinenbloki na resorach?
A nic Ci nie huczy gdzieś w okolicach mostów, kół? Może masz któreś łożysko już tak wyrobione. Może aż tak zbieżność straciłeś. Gwałtownie Ci zjeżdża, czy regularnie ściąga w którąś stronę? Zakładam, że stabilizator masz, bo nagle się tak zrobiło.
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Nie, niemożliwe. Silentblocki. Mogłoby tak być ale gdybyś ich w ogóle nie miał, a przeciez nie powypadały ;p Nie wiem, trzeba by popatrzeć. Cybanty sprawdź, może się poluzowały. I pytam: Nic Ci nie huczy? To nie któreś łożysko? Ja miałem tak kiedy pękło mi pióro resora z tyłu. Wytworzyła się luka między mostem a podstawą resora i kiedy reszta piór pracowała most łapał luzy. Popatrz. Kopnij tu i tam, posłuchaj :D Jak coś się będzie ruszało to to :)
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Jakie masz oponki zalozone?
Moga to byc zbyt szerokie opony -im szersze tym bardziej podatne sa "shimy" -zygzakowanie.. Amorek skretu wyzional ducha ,sprawa teza moze byc zwiazane z brakiem lub zle ustawiona zbieznoscia..
A jezeli tak bylo zawsze to poprostu przelimcz temat ,bo samochody bez wspomagania tak maja ;)
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
No to właśnie na równej drodze puszczam kiere a SUZI mknie jak po szynach równiutko a jak wjadę na nierówności to trzeba kręcić raz w jedną a raz w drugą stronę żeby jechała prosto!!
Rozumiem.
Zrobiło Ci się to teraz, czy jest tak od zawsze?
Idź do niej. Kopnij w koła, poruszaj czym się da, znajdź jakieś luzy. Nie masz aż takich kapci, żeby to była wina opon. Na moje oko jakaś końcówka.
[ Dodano: 2011-02-01, 16:18 ]
mijamy się postami ;p
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Bo u mnie jest tak jak u ciebie ale nigdy nie podejrzewalem ze cos jest nie tak -resory nie nadazaja na wyboistej drodze utrzymac stala przyczepnosc opon do drogi i wtedy suczka sobie "umyka" na boki
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum