Wysłany: 2014-04-02, 22:23
no właśnie nie wiem czy dłuższe, bo nie znam skoku oryginalnych i nie mogę powiedzieć :P
ale nie wydaje mi się, by amor u mnie blokował
w weekend z ciekawości sprawdzę
choć jeśli do tej pory nie zauważyłem, to pewnie to nie problem
Na pewno oryginalne amortyzatory z Samuraia nie nadają się do jazdy w terenie przy nowych resorach i wieszakach + 2".
Nie ma problemu zaś kupując cały zestaw zawiasu, czyli resor + amory z jednej firmy.
Kolega, co podjął temat ,pytał ile da się zadziałać na samych wieszakach i wg mnie wieszaki max 2" można montować z naszymi uwagami. Wszystko co więcej wymaga interwencji w auto.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 274 Skąd: Wrocław/Zielona Góra
Wysłany: 2014-04-02, 23:32
Panowie, nie zapominajcie (co jest rzeczą nagminną), że jedną z najważniejszych rzeczy przy liftowaniu samochodu resorem czy wieszakiem jest odpowiednie dobranie odbojów, jeżeli chcemy cieszyć się długą pracą naszych resorów i amorów bez łamania jednych, czy drugich.
Oryginalny amor ma chyba 18cm skoku, to czy braknie zależy przede wszystkim od stanu resorów. Wieszak +2" liftuje tak naprawdę o ~1".
_________________ Nie ma za dużych kół, są tylko za słabe silniki, za szybkie przełożenia i za mało podcięte nadkola ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 274 Skąd: Wrocław/Zielona Góra
Wysłany: 2014-04-03, 00:18
Kąt owszem się zmniejsza, ale nie jest to aż tak drastyczne, taki samurai i tak jeździ dużo lepiej po czarnym, niż że zrabanym springiem. Nie zgodzę się co do odbojow bo to jest element, który zapobiega polamaniu resora, włamaniu/zniszczeniu amora, zniszczeniu miski olejowej. Nawet jak byś połamał wszystkie pióra pomocnicze, to odboj pozwoli Ci wrócić do domu:) Ludzie o tym zapominają, często jest to ostatnia rzecz o której się myśli,a nie bez powodu w np gratach wyczynowe odboje są warte zaj****te pieniądze.
_________________ Nie ma za dużych kół, są tylko za słabe silniki, za szybkie przełożenia i za mało podcięte nadkola ;)
Nigdzie nie napisałem, żeby odboje wywalić!
Aczkolwiek z praktyki wiadomo mi, że nie jest konieczne przedłużanie oryginalnych (oczywiście nie zaszkodzi- sam aktualnie mam dłuższe)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum