Kurt, ja rozumiem o co Tobie chodzi, ale dodam, że w mojej budzie, tam gdzie powinno być fabryczne zamocowane mocowanie pasa, jest już "jakieś" fabryczne wzmocnienie w tym miejscu (tak jakby to było przygotowanie pod przyszły montaż pasów), tylko wydaje mi się, że jest ono czymś zaślepione. Podważałem to solidnym śrubokrętem, ale to śrubokręt nie wytrzymał. Ruszyłem z małym wiertłem, jednak nie wiem co mnie tam głębiej czeka, stąd mój post.
Natomiast nadal wydaje mi się, że ta blaszka z nakrętką będzie jednak najlepszym rozwiązaniem - już zamówiłem na allegro. Jednocześnie bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem.
Jeżeli masz tam jeszcze zaślepke to uważaj z wiertłem bo pod taką zaślepką może być już przyspawana oryginalna nakrętka i wiercąc możesz w niej gwint popsuć.
Możesz delikatnie zeszlifofać tą zaślepke szlifierką :)
Wierciłem raczej na środku 3mm wiertłem, ale nie do końca (do blachy). Spróbuję jeszcze lekko DREMELem przeszlifować, tak jak piszesz i dam znać.
Dzięki Sqarek za pamięć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum