Koledzy nadszedł ten czas i wziąłem się za samusia ;-D. okazało się że to ten krzyżak felerny ! Już go zamówiłem i zaraz go zmieniam. Oprócz tego ciekł mi olej z prawej kuli mostu z przodu. Więc wymieniłem tą gume, filc, simering i łożyska. i jest gitara :P
. Myśle że niedługo czeka mnie zmiena sprzegła bo już łapie tak od góry. Podciągam je a one po jakimś czasie znowu bierze na samej górze... ;-P. Ale lubie naprawiać mojego samusia ;-D. Wszyscy moi znajomi go polubili i mam z niego wielką frajde heh ;-D. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam ;-D
to moze delikatnie odgrzebie temat :) u mnie, tj u kumpla ale stalo sie jak ja jezdzilem wiec naprawiac trzeba :P stala sie dziwna rzecz, nie dziala naped na 4, tzn reduktor elegancko zalacza, wal sie kreci kola tez, pod warunkiem ze tyl sie nie slizga.. jak juz tyl slizgnie to z przodu zaczyna sie szalenstwo, cos zaczyna strzelac, dosyc glosno, na moscie czuc drgania i ogolnie dupa ;( na pierwszy rzut poszly sprzegielka, rozbiralem to z kumplem ktory juz je kiedys rozbieral, wiec nie pchalem sie do tego zbytnio, i nie bardzo ogaranim ten temat, ale w obu bylo cos nie tak, podlubal cos, zlozyl, zalozylismy i dalej to samo, wiec niestety padlo cos innego, tylko co? przegub czy roznicowka? czy moze jest jeszcze jakis inny element?
kumpel ma stary most, troche krzywy ale jest ;) probowalem wyciagnac z onego przegub, kumpel stoi na moscie, ja szarpie za przegub i nie ruszy :/ szarpac az wyjdzie czy jest jakis patent?
kolejna sprawa to ta roznicowka, jezeli to ona, to damy rade to sami przelozyc? podobno ciezko to zlozyc, jest jakas "regulacja na blaszkach"? z mechaniki calkiem noga nie jestem..
dobra, koncze bo chyba sie nie potrzebnie tyle rozpisywalem a jeszcze mnie fantazja nosi :P
[ Dodano: 2012-01-27, 10:34 ]
o wlasnie... dodam jeszcze ze sami troche poodpychal sie czterema butami po czarnym.. kumpel tak smigal, wiec ja tez..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum