Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Kasztany o dupie Maryny...
sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-03-09, 18:46   

Ja wiem, o tym wszystkim co wyżej napisane, bo jakbym miał pewność, że wzorcowa edukacja daje szczęście to bym się uczył, ale niestety tak nie jest i czasem człowiek z podstawowym jest szczęśliwszy od profesora. Swoją drogą w czwartek miałem wywiadówkę i mam teraz ciche dni w domu... :mrgreen:
Jak tak policzyłem, że jak (ewentualnie) nie pokłada się w życiu i Samiego kupię za, załóżmy, 10 lat, to najmłodsze egzemplarze będą miały po 20 lat, ciężko się zacznie robić ze znalezieniem dobrego Samiego... :-P

[ Dodano: 2013-03-09, 18:48 ]
SamNaSamZSam, mistrza nie pokonasz... :mrgreen:
Na szczęście to dział do typowego off-topu, więc będzie to chyba mój ulubiony dział. :mrgreen:

KRZYKKU 
mechanik
lubię terenówki

Wysłany: 2013-03-09, 18:50   

SamNaSam uprzedziłeś mnie z tym że szkoła to jedno a w życiu liczą się chęci nie koniecznie do nauki ale do pracy w późniejszym czasie...

Ja prymusem też nie byłem na trójkach jechałem, w maturalnej klasie frekwencję miałem najgorszą bo zamiast do budy wolałem z lornetką zimorodki oglądać a po szkole zaczęło się dopiero życie, poszedłem do roboty pierwsze na budowę z wujkiem potem trafiłem do fabryki amortyzatorów na 3 lata byłego Delphi, kilka firm po drodze miałem swoich bardziej i mniej udanych ale zawsze na +. Dzisiaj mam 33 lata, swój malutki biznes w którym to wiadomo raz lepiej raz gorzej czasem jest na koncie z górką a czasem na ZUS trzeba pożyczyć ale jakoś się turlam. Mam żonę i 2 kochanych dzieciaków no i samuraia :mrgreen: ogólnie jestem bardzo szczęśliwy tak że pamiętaj że szkoła i to że Ci się uczyć nie chce nie przekreśla Twoich możliwości w późniejszych latach.

www.KRZYKKU.com
zderzaki stalowe, zawieszenia na sprężynach, akcesoria 4x4

jasiek 
stały bywalec

Ostrzeżeń:
 8/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 19:15   

No tak czytam czytam i widzę że nie tylko ja mam stresy przed egzaminem... Wczoraj byłem na targach szkół i upatrzyłem sobie samochodówkę ale czy to będzie technikum czy zawodówka, nie wiem :D Ale z tego co widzę że na forum nie tylko poznaje się samochody ale i bardzo ciekawych ludzi z pasją... Sokrates ja to mam szczęście zebranie w ten czwartek :D

JEST : Isuzu Trooper, 2.8td, snorkel stalówka, 33", silnik bliżej niż dalej, parę ognisk korozji

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-03-09, 19:29   

Ja mam targi w ten piątek co będzie i się na nich pojawię, bo nadal nie wiem, do jakiej szkoły papiery składać na pierwszym miejscu.
Na drugie miejsce wezmę technikum geodezyjne, a na trzecie technikum samochodowe (W tym samym budynku jest :-D )
Ale za cholerę się nie mogę zdecydować co wybrać na pierwsze miejsce. Czy liceum, czy technikum i jakie w ogóle... :-(
A jak Ci poszedł test próbny? Mi poszedł chyba (o dziwo!) najlepiej w szkole...
A teraz z Niemca to mam takie oceny, że jakby mieli wystawiać oceny, to bym pałę miał. :mrgreen:

jasiek 
stały bywalec

Ostrzeżeń:
 8/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 19:48   

a no słuchaj próbne w miarę dobrze, najgorzej z matmy po obliczeniu wszystkich pkt z matmy wyszła mi ocena 1+ :D , na niemcu jadę na szczęściu i bajerze więc chyba gites :) Jeśli chodzi o szkołę znalazłem naprawdę dobrą, chyba jedna z lepszych w wawie. Generalnie dla mnie może być technikum albo zawodówka , liceum odpada. ale tylko i wyłącznie samochodowa...

JEST : Isuzu Trooper, 2.8td, snorkel stalówka, 33", silnik bliżej niż dalej, parę ognisk korozji

Hałas 
Specjalista
GaDzik evo I

Wysłany: 2013-03-09, 19:52   

15l/100km jeżdżąc trasą po 25km

A co do szkoły to jakiej byś nie wybrał to zawsze będzie źle :mrgreen:

jasiek 
stały bywalec

Ostrzeżeń:
 8/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 19:57   

w sumie racja :D

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-03-09, 19:59   

Ja z matmy najlepiej w szkole - 79%
Polak najlepiej w klasie - 78%
Przyrodnicze słabiutko - 50%
Niemiecki najlepiej w klasie - 70%
Rozszerzony Niemiecki - 38% :mrgreen:
Historia 3 w klasie - 73%

Możecie teraz oceniać. :mrgreen:
Jak dla mnie to raczej technikum, albo liceum, zawodówka odpada.
Zastanawiam się, czy motoryzację traktować hobbystycznie, czy lepiej traktować zawodowo, bo nie wiadomo, czy wtedy pozostanie hobby. :(

Hałas, no niestety, ale coś trzeba wybrać. :-D

[ Dodano: 2013-03-09, 20:02 ]
Tak sobie wybrałem geodezję na celownik, bo to zawód, w którym sporo się jeździ, samochód powinien być terenowy, dużo na świeżym powietrzu, dużo jest ruchu (nie siedzi się ciągle przy biurku), a no i zarobki są niezłe. Tylko, że geodetów to się teraz dwoi i troi, a słyszałem, że poznańska geodezja to już nie ta sama klasa szkoły co kiedyś i dużo penerstwa tam jest. :/

Macie inne propozycje zawodów, które miałby powyższe zalety? :mrgreen:

jasiek 
stały bywalec

Ostrzeżeń:
 8/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 20:05   

No to mi się zdaję że zdasz śpiewająco :) a egzamin napiszesz wzorowo :) i oczywiście będę 3mał kciuki za kolegę z forum ;) no ja wybrałem iść za pasją czyli samochodówka, trudno teraz wybrać kierunek. Generalnie ja podchodzę z tym że w sumie ludzie zawsze będą czymś jeździć oby 4x4 , a po za tym wakacje i ferie spędzone w warsztacie taty zachęcają mnie coraz bardziej do szkół samochodowych.

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 20:08   

sokratesb napisał/a:
Ja mam targi w ten piątek co będzie i się na nich pojawię, bo nadal nie wiem, do jakiej szkoły papiery składać na pierwszym miejscu.
Na drugie miejsce wezmę technikum geodezyjne, a na trzecie technikum samochodowe (W tym samym budynku jest :-D )
Ale za cholerę się nie mogę zdecydować co wybrać na pierwsze miejsce. Czy liceum, czy technikum i jakie w ogóle... :-(
A jak Ci poszedł test próbny? Mi poszedł chyba (o dziwo!) najlepiej w szkole...
A teraz z Niemca to mam takie oceny, że jakby mieli wystawiać oceny, to bym pałę miał. :mrgreen:

Idź do technikum a następnie wybierz jakiś techniczny kierunek studiów, tak by zrobyć tyt. inż. (o ile w ogóle o studiach myślisz, jak o studiach nie myślisz to tylko technikum bo po lo masz wielkie g.) w żadnym wypadku nie decyduj się na lol kierunki pokroju socjologia i inna lollogia bo to g. po tym jest.

rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-03-09, 20:35   

Taa, ale na polibudę trudniej dostać się po technikum, niż po liceum, bo liceum przygotowuje jednak czysto do matury, a właśnie na maturę (chyba) patrzą jak składa się papiery na polibudę, nie?
Z drugiej strony od liceum odstrasza mnie to, że jakbym na liceum skończył, to nie mam żadnego tytuły, a więc o pracę też trudniej. :)

Jasiek, dzięki, jak będę pamiętał, to tęż będę trzymał kciuki, o ile będę pamiętał. :-D No, może z Twojej perspektywy to moje wyniki ładnie wyglądają, ale z perspektywy mojej siostry (która w 3 gim średnią miała 5,8 :mrgreen: ), albo mojej reszty rodziny, gdzie wszyscy są albo po jedynce, albo ósemce (Dwa najlepsze licea w PO), albo równie dobrym liceum, to wygląda średnio. :)

Ciężki temat. :-D

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 20:37   

Do matury to kolego przygotuj się sam a nie licz na to, że cię nauczyciele przygotują , zresztą teraz matury piszę się pod jakieś chore klucze więc to jakaś loteria troszkę heheh

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-03-09, 20:40   

Taa, ja z moim lenistwem sam przygotowujący się do matury. :mrgreen:
Pewnie nawet książki przed maturą bym nie otworzył. :mrgreen:

jasiek 
stały bywalec

Ostrzeżeń:
 8/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 20:48   

Ja tam nie myślę nad maturą. W końcu teraz będą jedne z ważniejszych testów, przynajmniej dla mnie. A lenistwo nie występuje tylko u Ciebie :D

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 21:01   

sokratesb napisał/a:
Taa, ja z moim lenistwem sam przygotowujący się do matury. :mrgreen:
Pewnie nawet książki przed maturą bym nie otworzył. :mrgreen:

no to nikt Ci wiedzy do głowy nie wbije jak się sam nie postarasz, nawet w najlepszym liceum hehe.

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-03-09, 21:10   

No, to fakt, ja to się uczę jak czegoś jest niewiele/łatwo nauka wchodzi i jest jasno określony materiał. Wtedy to mogę się uczyć, bez problemu. Nawet jak jest czegoś dużo, ale jest jasno określone to się mogę nauczyć. Ale z Niemca to mamy taki rozpierdol, że niezależnie ile bym się nauczył to więcej niż 3 mi nie da, więc kładę na to lachę i pier**le ten przedmiot. :-D

Maverick 
stary wyjadacz

Wysłany: 2013-03-09, 21:14   

Sokratesb, ze wszystkiego co się niby uczyłem, czy nauczyłem, to najlepiej mi się przydają języki. Tego niestety nie da się "szybko" nadrobić.
Pozostałe rzeczy można szybko nadrobić, przynajmniej to co akurat w pracy potrzebuję.
Także języków bym nie olewał, pomimo rozpierdolu jaki posiadasz.
SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Ostatnio zmieniony przez Maverick 2013-03-09, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  

jasiek 
stały bywalec

Ostrzeżeń:
 8/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 21:14   

Ja to piszę z angola :D ale angola akurat lubię i coś mi tam wchodzi za to niemiecki a niech to szlak to język Lucyfera....

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-03-09, 21:28   

Może będzie możliwość wyboru np. Francuskiego, albo Niemieckiego od podstaw w średniej? :-D
Tu nie chodzi tylko o to, że "kładę na to lachę", ale żeby nauczyć się tego czego ona chce, żeby się nauczyć to jest gdzieś 2h nauki samego niemieckiego na dzień.
Jakby to był Angielski, to spoko, bo taką samą ilość materiału bym przerobił w 1/4 czasu, ale Niemiecki mi nie wchodzi. Jednak filmy z lektorem dużo dają. :-D
Ta baba jest w dodatku moją wychowawczynią od 6 lat... :-(
Chyba zacznę wyznawać zasadę "Nie będę się uczył języka wroga". :-D
Teraz się kapnąłem, że jestem w złej klasie, powinienem być w klasie gdzie wiodącym jest Angielski... Troszkę teraz późno na zmianę... :)

[ Dodano: 2013-03-09, 21:30 ]
Heh, widzę, że nazwa tematu to powinna być: "przyszła edukacja sokrtesab". :-D

jasiek 
stały bywalec

Ostrzeżeń:
 8/3/6
Wysłany: 2013-03-09, 21:41   

Niemiecki to choroba gardła i tyle , troche lipa no ale musisz czekać |:P

Odpowiedz do tematu