Maror twoje auto to niebieska blaszanka?( widziałem dziś na bielanach ) ps. termin projektu S trochę się oddali,sprzedałem samca i muszę coś wydumać na biegu
Nie sądzę, że po samym liceum trudniej znaleźć pracę.
Skończyłem LO, dzień po ostatniej maturze od razu do pracy - instalator systemów alarmowych, po roku przejście do innej firmy - instalator/serwisant w ISP, przerobiłem niecałe 3 lata i od kwietnia spadam na busa jeździć.
Po liceum jeszcze studia, inżynier od 15 lutego br. ale magistra już mi się nie chce robić.
Po prostu żeby do czegoś dojść trzeba zapierdalać.
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2013-03-10, 15:37
paw3ł napisał/a:
Nie sądzę, że po samym liceum trudniej znaleźć pracę.
Skończyłem LO, dzień po ostatniej maturze od razu do pracy - instalator systemów alarmowych, po roku przejście do innej firmy - instalator/serwisant w ISP, przerobiłem niecałe 3 lata i od kwietnia spadam na busa jeździć.
Po liceum jeszcze studia, inżynier od 15 lutego br. ale magistra już mi się nie chce robić.
Po prostu żeby do czegoś dojść trzeba zapierdalać.
Święta racja.... ja od razu po maturze do pośredniaka.... tam zrobili mi prawo jazdy za free i później jeździłem 5 lat w komunikacji mejskiej jako kierowca w międzyczasie studia zaoczne..... i dorabianie po godzinach na budowach itp.
A odnosnie języków to byłem dwa lata w Irlandii i jak już wiedziałem, że będę tam jechał to przez dwa mesiące w autobusie słuchawki walkman i "hello how are you" .... "my name is"......"I`m looking for job" i dzięki temu znalazłem tam pracę......
Tak więc pracy jest sporo (gorszej i lepszej) trzeba tylko chcieć pracować.....
A widzisz, zrobili Ci prawko i poszedłeś od razu jeździć... A jak widzę ludzi, którzy migają się od roboty, do urzędu pracy idą tylko po to, żeby mieć ubezpieczenie i w ciul kursów (koparki, spawarki itd) a do pracy wraz nie chcą iść to mnie krew zalewa. Bo nie będzie taki jeden z drugim za 1100zł pracował...
Prawko robiłem za swoje... Kurs na D, kwalifikacja, egzamin D, egzamin kwal, badania, dojazdy... łącznie 10tyś zł (nie mam c, jak zaczynałem kurs miałem skończone 22lata stąd taka cena).
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-03-10, 21:53
Skoro już tak pierdzielimy o "dupie Maryny", to takie pytanie mnie naszło: Czego słuchacie?
Ja w korzeniach mam rocka, ale rozwijam korzenie i teraz słucham w zasadzie wszystkiego po trochu (Oprócz Disco Polo), ale i tak największe zbiory mam w Rocku. Ostatnimi czasy mnie nastrój na Rap trzyma.
Wiem, wiem, jestem mistrzem pierdzielenia o głupotach.
Ja zmienny jestem muzycznie, w warsztacie leci radio Eska i bardzo to lubię, ogólnie POP jak na Viva podają ale jak mam czas i chęci naprawdę posłuchać z uwagą to wyłącznie metal Kat, Megadeth, Iron Meiden, Annihilator a jak idę do dentysty to nawet Slayer hehe a np. nie znoszę polskiego rocka i nie jestem w stanie tego słuchać z wyjątkami oczywiście... ale ogólnie już bym Radio Maryja chyba bardziej zniósł
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-03-11, 13:54
Ja tam lubię generalnie różne typy muzyki, ale najbardziej i najczęściej słucham takich wykonawców jak: Metallica, Rammstein, Nirvana, Green day, 3 Dors Down, Cranberries, Guano Apes, Korn, Rage against the machine i takie różne podobne
Wysłany: 2013-03-11, 18:34
Z wyżej wymienionych to słucham Nirvany, 3 Doors Down (Chyba ostatnio mój ulubiony zespół rockowy), Cranberries,a przede wszystkim System of a Down (Mam całą dyskografię). Generalnie to jeszcze Guns'n'Roses, AC/DC. Mój ulubiony raper to Pezet i Łona. :)
no to wypadałoby jeszcze ze starych dobrych wytoczyć Scorpions i Def Leppard no i Helloween oczywiście ale ja nie jestem zwolennikiem całych płyt raczej wybieram z każdego zespołu po kilka moim zdaniem najlepszych kawałków a za porządkiem wszystkie dobre ma tylko KAT
Wysłany: 2013-03-11, 19:22
Ja generalnie też nie ściągam/kupuję płytami, ale całą dyskografię mam z powodu takiego, że siostra miała nagraną całą dyskografię, więc stwierdziłem, że jak jest to nie będę wyrzucał. SOAD ma pewno z 20 kawałków które chwytają mnie za mózg, a reszta jest po prosu spoko.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-03-12, 08:32
Jestem na etapie szukania sobie wygodnego dupowozu co ewentualnie uciagnie Suzanne na lawecie
Mam nawet kilka tupow tylko teraz kase natrzepac na kolejne oplaty ;]
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-03-12, 16:17
Obecnie koncze robote z Ojce Disco, wybebeszony przedni most i zmiana wnetrza z 10wpustow na 24, wszystko wziee z 300tdi z malym przebiegiem, jak ten wyjedzie landryna bedzie nastepna.
Dla siebie szukam czegos na codzien typu jag x-type 2.5/3.0 choc mozliwe ze skonczy sie na Defie 90 gdzies kolo rocznika '92 :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum