kopie simexa w rozmiarze 235/75R15, np: fedima, insa turbo, kaiman ; komplet za 1500-1600zł kupisz, będzie Pan zadowolony, spadki mocy są ale w terenie robi bdb. jak nie używasz tego samochodu na co dzień to nie ma się co zastanawiać
Wita, kolegów!
będę brał się za mojego samuraia , zaczynam od kapci czytam forum i mam pytanie do kolegów....
kupię
kopie simexa w rozmiarze 235/75R15 do seryjnego 1.3 na wtrysku silnik sprawny myślę że da radę.
ile muszę podnieść na wieszakach by można było spokojnie kapcie wsadzić 235/75R15?
[ Dodano: 2011-05-16, 21:20 ]
koledzy podeślijcie proszę jakiś link lub namiary na felgi stare zostawiam z kołami szosowymi chcę kupić z ofset em i tu pytanie jakie i ile odsadzić???
Jeśli chcesz pojeździć na takich oponach to pierwsze zaczął bym od zrobienia dobrego liftu a przede wszystkim założenie OME lub innych wzmacnianych resorów do tego lift na wieszakach 5 cm i wycięcie nadkoli . Jest jeszcze jedna opcja zrobienie SPOA ale tego bym nie polecał
Jeśli chcesz pojeździć na takich oponach to pierwsze zaczął bym od zrobienia dobrego liftu a przede wszystkim założenie OME lub innych wzmacnianych resorów do tego lift na wieszakach 5 cm i wycięcie nadkoli . Jest jeszcze jedna opcja zrobienie SPOA ale tego bym nie polecał
bez nadkoli się nie obejdzie??? 2 pierwsze opcje będę robił.
Koledzy te trójkąty są drogie jak na stan które prezentują ...
Pytanie dla znawców tematu
czy to jest trójkąt równie dobry / myślę o materiale bo sa nowe.
Czy to ta sama felga i po odwróceniu spełni tę samą rolę..
link nie wnikam w dostępność i cenę widziałem taniej
http://www.pat4x4.pl/skle...products_id=398
[ Dodano: 2011-05-17, 22:09 ]
jeżeli tak to czy przy nich też dystans jest potrzebny?
Jaki?
na dwie osie? bo tak naprawdę tylko zacisk obciera czyli przód.Ale idąc tym tokiem to przód byłby szerszy od tyłu :) więc 2 osie jak mniemam muszą być w dystanse wyposażone.
[ Dodano: 2011-05-17, 22:14 ]
a i chciałem dodać że poptałem kilku znawców tematu Samuraia każdy odradza szerokie kapcie przy tym silniku zastanawiam się poważnie nad korektą.
Chyba będzie 205/80/15 albo 205 / 75/ 15 bo juz z tymi rozmiarami to gu pieje :)
Ktoś śmiga na takich szerokościach z agresywnym bieżnikiem ?
Ja mam kopię simex'a- Malatestę w rozmiarze 205/80. Dla mnie- idealna. I w totalnie hardkorowy teren, na bagna, zjazdy, podjazdy. Na trawersach ładnie trzyma. W porównaniu do ATków w seryjnym rozmiarze- żadnego ubytku mocy. Polecam :)
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
no mam problem bo ich nie mam :(
Ale mam kółka więc zrobię użytek z kółek.Najgorsze jest to że do Samuraia nie kupisz nowej felgi te 4MD to chińskie gówno jak się okazuje do tego 7 calowe a na rozmiar 195,205 to te oryginaly sa świetne 5,5"
Według mnie- bez sensu. Sprzedaj kółka, kup trójkąty i tyle. Nawet bez sprzedawania kółek jeśli dołożyłbyś stówkę do ceny ich przespawania to wyjdzie Ci cena trójkątów.
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum