Jak ty chłopie masz oryginalny silnik , i podejrzewam , ze i reduktor i chcesz włozyc opony 33`cale to powodzenia , na podjazdach bedą cie spłoszone dzdzownice wyprzedzac :P:P
Nie będe zgrywał specjalisty bo nim nie jestem , ale wydaje mi się , że załóż takie w granicach 28,29 cali i bedziesz całkowicie zadowolony , a nie wiąze sie to z kto wie jakimi kosztami. Myszon ma 31 cali to musiał zakładac przełozenia 4.16. Na allegro są calmini za 1800 zł podejrzewam ze znajdzie taniej. A wieksze koła to juz nawet gdy przełozysz silnik , to wydaje mi sie ze pchasz sie w koszty bo idzie za tym wymiana przegubów , pólosiek i wielu wielu innych . No ale jak to mawiają niektórzy wyscig zbrojen trwa ....
A co do wymiany silnika to sam sie zastanawiam nad przekładką od vitary znalazłem kopletny silnik , z flanszą do skrzyni kompletnie przygotowany za 1500 zł.A normalnie wyjdzie ci troszke wiecej. Plus oczywiscie jezeli nie umiesz samemu to cena przekładki u mechanika , nawet nie pytałem , bo mam w rodzinie sporo ludzi z tego fachu wiec mi potrzbena bedzie dobra flaszka:P
Wysłany: 2011-03-31, 18:50
"wyscig zbrojeń" hehehe dobrze powiedziane
podoba mi sie ta zielona suza co jest w górnym lewym rogu,takie koła bym sobie zaprawił.(cała fajna jest).Poluje właśnie na most z 4.16 potem jeszcze kilka przerobek i w droge.jestem nowy w tym temacie i jeszcze troche musze sie nauczyc HEHE
Wysłany: 2011-04-08, 17:53
Chce zalozyc do swojego samuraia nowe opony. Po lifcie na resorach i wieszakach chce zalozyc opony ale takie na ktorych bede mogl spokojnie podskoczyc po asfalcie do pracy jak i na trening. Szukam optymalnego rozwiazania ktore da mi radosc w terenie ale i nie zedrze sie po 1.000 km na asfalcie. Licze na rade doswiadczonych , pozdrawiam i z gory dziekuje !
_________________ Samurai 1.3 86r. MARIX Puma 215x75x15 ,Lift na resorach HD od Mazura . Bytów woj. Pomorskie, Arka Gdynia Fan !
osiolekBTW mogę odsprzedać Ci takie opony Colway 195/80 (taki sam bieżnik) ja chcę założyć typowe oponki w błoto więc możemy się dogadać, dają radę w terenie i nieźle spisują się na asfalcie
KM2 to mocno przereklamowana guma. Jeden kolega ma ją na Patrolu, drugi na Suzuce. Obydwaj psioczą, że zmarnowane pieniądze. To super oczyszczanie jest bzdurą, mało trakcji w błocie, nie wybiera tak, jak na oponę do offroadu przystało. Jesli znajdę filmik, to Wam pokażę. W każdym razie- nie polecam.
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum