Pewnie że się da. Chomik na Spoa zapier..lał ponad rok i było ok. Chodzi mi i to by nie przesadzić z liftem by auto było stabilne. Nie ważne czy będzie to spring spoa czy lift poprzez wieszaki lub resory liftujące. Rolkę ostatnio miałem przez tył i dach na podjeździe dlatego przy zmianie zawiasu na springa przedni most pójdzie 5cm do przodu a tylni 10 cm do tyłu.
ja, podobnie jak Kostuch, mam też etap przejściowy, z tym że spring z tyłu, a spoa z przodu.
Wcześniej miałem spoa z przodu oraz z tyłu i nie uważam tego za coś złego, wręcz przeciwnie
Chyba pokuszę się na sprężyny tylko nie wiem który wariant wybrać radiusa + panhard czy też sierżanta. Chodzi mi o to aby auto nadawało się do jazdy po czarnym. Kolega radził mi radiusa wtedy tył ma być sztywniejszy i auto lepiej się prowadzić czy też nie ma znaczenia który wariant wybiorę. Jak na razie starałem się go nie liftować za bardzo i na springach z przodu od mostu do ramy jest około 18cm a ile wy macie u siebie?
[ Dodano: 2014-02-12, 21:38 ]
W sobotę zmieliłem frez na wale napędowym i zapadła decyzja ,że przy okazji zrobię spoa na tyle. Przyspawałem mocowania i widzę że potrzebny będzie dystans wału i tutaj moje pytanie. Ile cm frezu na wale zostawić "na ściskanie"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum