Witam potrzebuję pomocy, mam samuraja, zaczęło mi coś stukać w silniku pod pokrywą oleju. Co to może być?
Pod pokrywą oleju jest wałek rozrządu i zawory więc napewno coś z tym związane ale żeby to sprawdzić trzeba udać się do pobliskiego mechanika na wizualno słuchową diagnoze :)
Pozdro.
Stukać może bardzo dużo rzeczy. Mi kiedyś zaczeło coś nie tyle stukać co na...ć stukot był bardzo głośny praktycznie po całym silniku. Podejrzenie było korbowody, panewki itd. po zdjęciu pokryw silnika i miski olejowej nic nie było widać. Okazało się że koło zamachowe się poluzowało wystarczyło dokręcić. Ja bym proponował na początek zdjąć pokrywę zaworów i sprawdzić czy nic się nie odkręciło. Trzeba być przygotowanym na to ,że stukot jest zupełnie z innego miejsca tylko się przenosi.
mi tez kiedys tak "stukalo pod pokrywa" w silniku i sie okazalo ......................ze silnik mam do wymiany bo nie oplacalo sie remontowac......powodzenia.....P.S Nie powiedziane ze bedziesz mial to samo co ja ;P...........Zalecam wizyte u ZAUFANEGO mechanika jesli sam nie ogarniasz tematu..Zaznaczam zaufanego..JEden moj mechanik 4 razy mi remontowal silnik i kosztowalo to wiecej niz zakup nowego no ale..................uczymy sie na bledach..Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum