Nie wiedziałem gdzie wstawić ten temat, na innym forum z buggy był dział "nasze projekty, a tutaj bedzie trochu z blacharki, mechaniki, elektryki.
Dzisiaj tylko parę rzeczy odkręciłem w komorze silnika, została mi elektryka... ale to jak zrobię zdjęcia wcześniej by przy składaniu nie pomylić. Niestety nie mam dużo czasu, szkoła, praktyki, praca dodatkowa(bo za coś muszę samiego zrobić)...
Piaskowal ktos z was moze rame albo karoserie? Jakie koszty tego?
[ Dodano: 2011-11-25, 19:41 ]
Dzisiaj odpinałem elektrykę:D
Jutro jak mi puszczą przewody hamulcowe i linka od sprzęgła to buda będzie na ziemi;]
i jeszcze raz piaskował ktoś ramę i karoserię ?? czy jest wg jakiś sens piaskowania??
licz sie z kosztami od 300 w gore jak jest obrana z konserwacji ( znaczy nie ma na ramie 1cm konserwacji ) i szybko idzie nie powinni zedrzeć skóry..... od felgi u nas koleś bierze około 30 zł (obustronnie)
Ja tez piaskowałem ale sam, pistoletem z Alle... za 150zł + elektrokorund 60kg za 120zł + namiocik foliowy własnej konstrukcji aby odzyskiwać ścierniwo. Pistolet zasilałem spiętymi razem dwoma kompresorami o wydajności jeden 195 l/min a drugi 240 l/min pojemność butli razem 120 litrów, ciśnienie na pistolu miałem ustawione na 7 bar.
Kokosów może nie było, chwilę zeszło ale wypiaskowałem całą budę od spodu do żywego metalu i pól budy w górę do wysokości szyb razem ze środkiem - wiadomo rudą trzeba wygryźć. Rama cała obdarta dłutkiem z fabrycznej konserwacji (nie polecam szczotek na wiertarce czy szlifierce bo bryzgają dokładanym bitumem i brudzą gorzej jak czyszczą) Koszt??? śmieszny bo poszedł mój czas + prąd do kompresorów POLECAM bo wiecie jak się zrobi samemu... to się wie co ma.
Może kiedyś jak mi się będzie nudziło to wrzucę kilka fotek z remontu blacharki w moim sprzęcie, a mam kilkaset zdjęć
w poniedziałek podejdę do takiego gościa co piaskuje i zobaczę ile mi powie.... jak dużo to kupie pistolet i będę wieczorami sobie piaskował...
muszę jeszcze luknąć jakiej wydajności jest kompresor bo zakupiłem ostatnio po PKS....:D
imho max 150. wydajnością nie będzie grzeszył bo to 1 tłokowy kompresorek, możesz próbować piaskować we własnym zakresie ale naprawdę jest to udręką w takich warunkach... ramę możesz zawsze doczyścić mechanicznie, są różne specjalne tarcze do flexa co skutecznie zdzierają stare powłoki.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum