Witam mam SJ410 i chcialbym sie zapytac czy pasuja jakies inne silnik?? Chodzi mi o to ze wyciagam moj silnik, wkladam ten wiekszy (podlaczam wsszystkie przewody itd.) I smigam Bez wiekszych przerobek. Silnik obojetnie jaki moze byc benzyna albo diesel. Z gory dziekuje
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2011-12-06, 22:53
Ojj, bez przeróbek to się nie da chyba większego wstawić, można chyba z jimny'ego wstawić, nie? On miał chyba 80km. Można wsadzić kilka silników, ale o tym jest pełno tematów na forum...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-12-07, 17:55
Jest podobny, ale do samuraiowego czy z sj413 - w 410 masz litrowy silnik. Z tego co pamiętam skrzynia też jest inna, więc trzebaby kombinować flanszę albo zmienić skrzynię (ale to może jeszcze ktoś potwierdzi albo obali ).
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2011-12-07, 18:04
A no ze skrzynią był by wtedy problem. Fakt, zapomniałem, że pytający ma SJ410, moja odpowiedź odnosiła się do części twojego postu gdzie napisałeś, że do samuraia/SJ413 nie ma plug&play. Jeżeli tylko flansza do zrobienia to prawie jak plug&play, nie? :D
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-12-07, 18:14
Nawet przy wkładaniu silnika z jimny'ego <2004 jest sporo roboty, wiązka, immobiliser na pewno, z zegarami chyba trzeba też kombinować. Poszukaj tu albo na forum4x4, tematy swapów na jimniego i vitarę były dość wałkowane, także pewnie znajdziesz, o czym jeszcze zapomniałem
Ja włożyłem silnik od opla omegi 2.0 8v 115km razem z skrzynia biegów i jest super dużo pracy nie było ale się opłacało!!!! Instalacje silnika od omegi sam podłączałem nie wielkiej filozofi wszystkie kontrolki i obrotomierz samiego działają!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum