Sprawdziłem ,podczas jazdy na V biegu jak ruszałem lewarkiem od reduktora sa wyczowalne wibracje zsynchronizowane z wyciem na lewarku od skrzyni nic takiego sie nie dzieje. Pewnie to dalej ten reduktor wyje. A dzieje sie to tylko na 3,4,5 biegu ale przy gazie jak pusci sie gaz cisza. Pozdrawiam
ja odkrecałem wały właziłem w kanał buta do przodu i nasłuch i umnie pieknie wył reduktor :)
Jak narobiłem paniki po takim eksperymencie, to człowiek który jeździ i dłubie się w SJ'cie od lat powiedział żebym nie p.lił głupot bo ten typ zawsze wyje jak pracuje bez obciążenia. Przyjąłem do wiadomości i puki co z reduktorem nie mam problemów.
Koledzy mam takie pytanie jak jadę na 5 biegu to jak nie przekroczę 2tys to nie da się jechać bo tak któreś łożyska wyją ale teraz które w skrzynki czy reduktorze ??
Wiek: 43 Dołączył: 01 Sie 2011 Posty: 53 Skąd: dziki wschód
Wysłany: 2011-12-27, 11:05
Tanto napisał/a:
dodge napisał/a:
ja odkrecałem wały właziłem w kanał buta do przodu i nasłuch i umnie pieknie wył reduktor :)
Jak narobiłem paniki po takim eksperymencie, to człowiek który jeździ i dłubie się w SJ'cie od lat powiedział żebym nie p.lił głupot bo ten typ zawsze wyje jak pracuje bez obciążenia. Przyjąłem do wiadomości i puki co z reduktorem nie mam problemów.
jest wycie i wycie po wymiaie kulek nie chałasuje i na luzie i na obciąrzeniu zalezy co nazywasz wyciem ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum