witam oglądam zdjęcia z postepów waszych prac i jest tam pare bud bez przednich ćwiartek i tu jest pytanie czy ciężko wymienić ćwiartke trzeba spawać czy może jest skręcana do budy i do ramy bo mój przód wymaga remontu bo ruda zadomowiła się
Jeśli chodzi ci o ten element http://www.czesci.autotra...482-100185.html
to jest on przykręcany ...no chyba że ktoś postanowił łatać dziury powstające na połączeniu budy z nadkolem bez rozbierania tych elementów. Wtedy jest to trwale połączone przy pomocy kawałka blachy
ciekawi mnie jak na tym zdjeciu czy cos cieli czy tylko jest odkrecone bo mozna kupić ćwiartke z nadkolem i to by mi pasowało wymienić
[ Dodano: 2011-12-30, 10:33 ]
u mnie mam pognite błotniki pod listwami poszerzającymi i ruda zaatakowała nadkole i myślałem nad całymi ćwiartkami komplet z pasem przednim u nas gość puszcza po 350 zł w dobrym stanie
Hehe akuratnie wczoraj to to odrkęcałem , nawet chyba będę miał gdzieś foteczki (wrzuce później jak znajdę)
Będę ci pisał na co poodkręcać na stronę:
-jedna śruba po otwarciu drzwi
-cztery śruby w nadkolu + jedna śruba na krzyżak
-dwie śruby widoczne po podniesieniu maski
Z tego co pamiętam to wszystko
Około 30 minut roboty, nie licząc w tym walki z śrubami na krzyżaki
Będę ci pisał na co poodkręcać na stronę:
-jedna śruba po otwarciu drzwi
-cztery śruby w nadkolu + jedna śruba na krzyżak
-dwie śruby widoczne po podniesieniu maski
- śruba łącząca z ramą (obok lampy)
- kilka śrub (dokładnie nie pamiętam) łączących błotnik z pasem przednim (tą 'kratownicą' przed chłodnicą)
prace zaczęte niewiem czy uda sie wspawać wstawki do starych czy trzeba bedzie kupić używane i zamontować naszczęście nadkola nie są zgnite. ruda konkretnie się zadomowiła. jak sie demontuje tylnie poszerzenia bo tam rudej niema a niechce tam wpaść z łomem jak to zrobiłem z przodem
nie chce poszerzeń chce dospawać ze 4cm rant do nadkoli i pas transmisyjny przykręcić. ostatnio jak brałem od takiego gościa obok mnie pałąk z rurki to miał cały przód 2xćwiartka + pas przedni i mówił ze sprzedaje takie zestawy za ok 350 w bdb stanie oczywiście i niewiem czy reanimować ta co zostało z mojego czy lepiej zrobić przeszczep co byście doradzili???
[ Dodano: 2012-01-01, 14:05 ]
kurcze zaczynają się jak zwykle pierwsze problemy za cholerę nie chcą puścić śruby od drzwi macie jakieś sposoby na nie??
beny dobry zestaw kluczy z bitem dopasowanym bitem na dużej grzechotce i powinny puścić, jak próbujesz to odkręcić śrubokrętem to nie ma szans... co do nadkoli kup arkusz blachy wytnij to co zjedzone z tego błotnika, z arkusza dopasuj i zrób w arkuszu wycięcie na kształt nadkoli dospawaj i po sprawie, jak już robisz to rozkręcaj wszytko co się da bo ruda siedzi wszędzie, mi ręce opadły jak rozebrałem samochód ruda była nawet pod tymi matami co są przyklejone pod nogami...
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Potrenuj jeszcze spawanie precyzyjne tzn. przyspawywanie dobrej śruby do takiej która niewedzieć czemu się ukręciła, lub z innej przyczyny stała się nieodkręcalna. Blacharz u którego robiłem swoje autko wielokrotnie uratował mnie w ten sposób przed wpadnięciem w nerwicę
Nie wiem jak to robił ale rozpracował w ten sposób nawet przypadki wyglądające beznadziejnie.
Potrenuj jeszcze spawanie precyzyjne tzn. przyspawywanie dobrej śruby do takiej która niewedzieć czemu się ukręciła, lub z innej przyczyny stała się nieodkręcalna. Blacharz u którego robiłem swoje autko wielokrotnie uratował mnie w ten sposób przed wpadnięciem w nerwicę
Nie wiem jak to robił ale rozpracował w ten sposób nawet przypadki wyglądające beznadziejnie.
dokładnie... zawsze tak robię zaoszczędzam sobie pracy i nerwów ......później zakładasz nówki na klucz 13 lub torxa ( utwardzone )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum