Witam źle podłączyłem akumulator i auto nie odpala. Historia głupawa no ale stało się. Rozrusznik kręci, nawiew, światła wszystko działa tylko nie ma zapłonu. Jest to 1.3 na gaźniku rok 92 bez komputera. Nie ma iskry, nie mam jak sprawdzić cewki czy ktoś ma jakieś pomysły co mogło pójść oprócz cewki że nie ma iskry?
Ostatnio zmieniony przez fikołek 2012-05-02, 17:52, w całości zmieniany 3 razy
cewka zaplonowa (prawdopodobnie spalona)- sprawdz czy masz napiecie na cewce,, z aparatu wychodzą dwa kable czarny i żółty czarny szedł do cewki
kable wysokiego napiecia- moze cos sie zjaralo
regulator napiecia tez mogl sie zjarac ale to wyjdzie w praniu
palec rozdzielacza- nie ,,zespawal sie,, POLUZNIL, WYPADL..
nie kombinowales nic przy kolejnosci kabli wysokiego napiecia - KOLEJNOSC...
hmmm, ??
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Siema Albert, więc sprawa wygląda tak że dopiero na weekend będę mógł sprawdzić napięcie bo póki co auto stoi w moim miejscu pracy. Dopiero na weekend będę mógł sprawdzić co i jak. Do tej pory obadałem tylko że z cewki WN nie wychodzi iskra. Jutro zajade do kumpla i wezmę od niego cewkę jak ma. Wszystkie kable sprawdzę w sobotę najprędzej. Dziwi mnie to że przez parę sekund normalnie świeciły się kontrolki od zapłonu na podłączonym odwrotnie aku Dziwi mnie też to że konstruktorzy nie przewidzieli żadnego zabezpieczenia takiego jak w każdym innym przeciętnym aucie
Zabezpieczeniem jest różna średnica klem, kolor kabli, :) :) :)
Według mnie spalenie cewki jest mało prawdopodobne, jak by nie patrzeć cewka samochodowa to transformator więc podłączenie go odwrotnie nie niszczego. Ja bym szukał gdzie indziej, choć nie mam pomysłu gdzie.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Witam uradowany Chłopaki DZIAŁA, stała dwa dni nie ruszana i dzisiaj sama odpaliła i chodzi Tylko nie działają kontrolki od oleju, wskaźnik temp i paliwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum