Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-14, 14:12 Klimatyzacja ;)
Witam wszystkich!
Otoz ostatnio zatanawialem sie jak wygladala sytuacja z klimatyzacja w Samurajach, slyszalem o przypadkach seryjnej klimy. A moze ktos sobie sam zmotal od Vitary np? Prosilbym o podzielenie sie swoja wiedza/doswiadczeniami.
Pozdrawiam!
Wersje na USA i Szwajcarie miały klime, ale po 15-20 latach to one raczej juz nie działaja.
Okna w dół i prawie jak klima, albo jeszcze lepiej dach out i w ogole bajka ;)
Chyba że masz blaszankę wtedy mogę powiedzieć tylko, przykro mi ;)
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Wysłany: 2012-07-14, 15:03
Pewnie trudno na taka wersje trafic. A jak to wyglada? Jest przy silniki dodatkowe mocowanie do sprezarki klimatyzacji? Bo jakis czas temu widzialem jak gosc sprzedawal Samiego na czesci, rowniez podobno 100% sprawna klime wlasnie. Czy jak by kupic taka klime to daloby rade ja jakos zmotac do swojej Suki? Bo okna oknami ale klimatyzacja czasem by sie przydala ;)
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-07-14, 16:21
A dlaczego by nie ułatwić sobie życia?
Może ktoś nie lubi hałasu okien?
Klima całkiem przydatna rzecz, oczywiście nie montował bym jej do samuraia jeżdżącym w terenie, bo to zawsze dodatkowa rzecz do zepsucia, ale jak się po twardym jeździ, to czemu nie?
Osobiścię chyba wolał bym miejsce na silniku na kompresor klimy wykorzystać na pompę wspomagania. Ono bardziej się przydaje w samcu. Mimo że mam blaszankę wystarcza mi "klima dwustrefowa" jak mało jednego okna można otworzyć drugie :) :).
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Wysłany: 2012-07-15, 11:10
Jestem tylko ciekaw jak to wyglada pod maską, czy jest tak że miejsce na silniku przeznaczone na sprężarke klimy zwykle wykorzystuje sie do mpntażu pompy wspomagania? Jak sie jakos nie szaleje w terenie to mysle ze mozna sobie pozwolic na odrobine luksusu no i zawsze mozna zszokowac ludzi ze w Samuraju ma sie cos takiego jak klima
miałem, wyje..łem, wole wspomaganie... zresztą o jakim luksusie w samuraiu w ogóle mowa, ten samochód nie nadaje się na dalsze podróże przecież, zwłaszcza zmotany.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum