Uwaga na wystawionego na allegro do sprzedaży przez bodzia z suchedniowa suzuki samuraia,opis stanu technicznego całkowicie niezgodny ze stanem faktycznym, kompletny złom olej w chłodnicy, wyją łożyska w skrzyni każdego biegu, mosty do regeneracji, łożyska zwrotnicy i piast beznadziejne,uszczelniaczy kul w ogóle nie było, a jazda to koszmar, albo ten człowiek nie ma pojęcia o mechanice kompletnego albo szuka leszcza. Ostrzegam przejechałem 400 km, widziałem na własne oczy i sprawdziłem według mnie pojazd warty ok 900zł tyle co zaważy na złomie. Jeszcze raz przypominam, sprzedający to: "bodzio_pl2" Dla zainteresowanych dodaje link z allegro:
http://moto.allegro.pl/su...2487631775.html
®
[ Dodano: 2012-07-18, 23:17 ]
Po prostu tragedia z takimi ludźmi ;/
[ Dodano: 2012-07-18, 23:51 ]
Dzisiaj jadę oglądać do Tomaszowa Mazowieckiego dam znać po wyprawie.
Ostatnio zmieniony przez kupujący 2012-07-21, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-07-19, 01:07
Wszystko w sumie fajnie, i fajnie, że ostrzegasz, ale jest dział "Zakup kontrolowany", myślę, że tam należało by opnie napisać.
Do tego zamiast jechać w ciemno zapytaj się w powyższym dziale czy ktoś owego samochodu nie widział, wstaw linka so aukcji, po wyglądzie też wiele się można dowiedzieć.
Witam samuraj już zakupiony 95r 1300 nawtrysku szerokie mosty,choć idealny nie jest
to biorąc pod uwagę inne które oglądałem,z tego jest przyzwoite auto. Silnik zegarek,skrzynia delikatnie słychać łożysko 5 biegu,nie działa wskaźnik poziomu paliwa. Plany na sierpień to wymiana rozrządu,pompy wody, i zabiorę się za to łożysko w skrzyni,jak coś wyjdzie po drodze to będę pisał. Liczę na kilka wskazówek od posiadaczy samuraja pozdrawiam
Witam dzisiaj rozmawiałem z kowalem doradził zakupić komplet używanych resorów przednich, z których dołoży po jednym piórze do moich wszystkie pióra będą chamrowane równierz te które mam założone. Robił to już kilka razy i wyniki pracy bardzo dobre.
[ Dodano: 2012-07-21, 19:57 ]
Zapomniałem dodać że za robote 200zł komplet, oczywiście resory muszę zdjąć sam i mu dostarczyć.
Witam samuraj już zakupiony 95r 1300 nawtrysku szerokie mosty,choć idealny nie jest
to biorąc pod uwagę inne które oglądałem,z tego jest przyzwoite auto. Silnik zegarek,skrzynia delikatnie słychać łożysko 5 biegu,nie działa wskaźnik poziomu paliwa. Plany na sierpień to wymiana rozrządu,pompy wody, i zabiorę się za to łożysko w skrzyni,jak coś wyjdzie po drodze to będę pisał. Liczę na kilka wskazówek od posiadaczy samuraja pozdrawiam
olej to łożysko 5 biegu upierdolisz się, wykosztujesz a efekt i tak będzie marny.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
olej to łożysko 5 biegu upierdolisz się, wykosztujesz a efekt i tak będzie marny.
heheh wrzuci 235/75 i 5-tki nie będzie widział ani słyszał hahahah
[ Dodano: 2012-07-23, 23:05 ]
Siwy napisał/a:
corny napisał/a:
a po walcowaniu i paru wyjazdach wracasz do kowala walcować ponownie ;];]
ja walcuje swoje i wytrzymuje tak długo jak klepanie a jest to mniej czasochłonne
a nie lepiej dać nowe główne od Mazura resztę powalcować i spokój na dłuższy czas ??
kowal zapewnił mnie że będzie dobrze, i będę zadowolony obejrzałem warsztat maszyny i wytłumaczył na czym to polega.Poza tym jest z mojej okolicy, jak dodał reklamacji jeszcze nie miał na swoją robotę. A i cena przystępna 50zł za resor
znajomi maja resory od mazura i za czesto pekaly wiec taniej i tak samo dobrze trzymaja przewalcowane resorki (mam walce wiec dla mnie to koszt jedynie kilku piwek do pracy :D )
Dzięki za propozycję,używany komplet na przód już kupiłem,jeszcze się nie zabrałem za demontaż. W pierwszej kolejności muszę zajrzeć do skrzyni ciężko wchodzi 1 i 2 zobaczę synchronizatory, i oczywiście komplet łożysk.Sprzęgło było wymienione przez poprzedniego właściciela. A jak z dostępnością łożysk kół zembatych, bo z głównymi ne ma problemu słyszłem.
hmm. Ja mam resory od Mazura Hd od prawie roku i bardzo ciężko je katuje i nic kompletnie im się nie dzieje. Od nikogo też nie słyszałem by połamał te resory. Dodam że chomik ma seryjne i kilkukrotnie musieliśmy u niego wymieniać połamane pióra
Wysłany: 2012-07-28, 22:41
adalbert napisał/a:
hmm. Ja mam resory od Mazura Hd od prawie roku (...)
ano właśnie tak czytam i śledzę te wszystkie wątki o resorach bo i ja stoję przed dylematem czy nowy resor czy reanimacja starego i myślę, że kluczowe w tych rozważaniach jest to że "seryjne" które się łamią mają już x lat ciężkiej pracy za sobą. Oczywiście nie mam wątpliwości do jakości resorów Mazurowych, OME czy Love... i wszystkim użytkownikom życzę bezproblemowej jak najdłuższej eksploatacji, ale myślę sobie że porównywanie nowego resora do styranego 10, 15 czy nawet 20 letniego resoru jest mylące. Wnioski będzie można wyciągać jak Mazurowy, OMKowy czy inny zawias porobi następnych naście lat w zdrowiu, szczęściu, pomyślności... niechaj żyją nam!
Tak z ciekawości - Ile lat może mieć najstarszy resor Mazura, OME, czy innej akcesoryjnej produkcji na tym forum? 5-7? a ile najstarsza wciąż użytkowana seria? Moja ma skromne 12, a z tego co widzę w popisach kolegów to mam jednego z najmłodszych Samuraiów na forum.
Witam skrzynia już zrobiona wymienione sześć łożysk igiełkowych dwie tuleje,i sześć łóżysk kulowych w tym trzy z zegerami, przy okazji zregenerowane pierścienie synchronizatorów a dokładniej zamki.Do pełni szczęścia wymiana dwóch simmeringów.Pozdrawiam
łożyska igiełkowe sześć sztuk i dwie tuleje dostępne tylko w serwisie 615zł,łożyska kulowe sześć sztuk w tym trzy z zegerami 347zł dostępne w większości sklepów z łożyskami,czekam na dwa simmeringi też tylko serwis razem70zł,u mnie jeszcze zregenerowałem pierścienie synchronizatorów a konkretnie zamki,były powybijane i pierścień ustawiał się zbyt głęboko i był problem z 1i2 biegiem,naprawa polegała na napawaniu brązem i obróbce mechanicznej koszt za 5 pierścieni 250zł.Dodam że jeden w serwisie kosztuje 325zł.Za robote nie płace bo sam sobie robie i wiem że mam zrobione.Pozdrawiam jak coś to pomoge.
[ Dodano: 2012-08-21, 16:42 ]
Koszt nie mały , robie dla siebie, przed remontem rozglądałem się za używaną skrzynią i byłem na oględzinach jednej jescze w smochodzie,blisko w Łodzi przjechałem się autem biegi bez najmniejszych problemów wchodziły natomiast gdy reduktor ustawiłem w położenie neutralne i zaczołem sprawdzać po kolei biedi to od trzeciego biegu słychać było grechot.Sprzedający za skrzynię chciał 700zł,tak więc kupić drugą do remontu bez sensu.jak wrzucę swoją to napiszę jak pracuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum