Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2010-12-04, 00:36 Samurai i przyczepka?
Witam,
Zbieram narazie informację o tym autku i chciałem zapytać czy samurai poradzi sobie z przyczepką ponieważ często ciągnę lanosem ale jest on niestety za słaby. Silnik w lanosie mam 1.5 i 90km i niestety trzeba piłować dosyć mocno i nawet do 100 km/h ciężko się rozpędzić bo po prostu po wrzuceniu piątego biegu zwalnia do 80 :) (plandeka niestety stanowi spory żagiel). Suzuki ma 1.3 i 70km dlatego pytam czy da rade, domyślam się, że nie jest to zbyt szybkie autko i do 100 km/h też będzie ciężko go rozpędzić ale czy przy niższych prędkościach też będzie trzeba tak piłować czy dzięki tym różnym reduktorom itp będzie łatwiej??
Mam jaszcze jedno pytanko, jak byście mieli kupować za granicą to gdzie najlepiej szukać???
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 79 Skąd: Gałków Duży
Wysłany: 2010-12-04, 06:31
Kolego reduktor w suzuku załącza się tylko w terenie więc i tak by to nic nie pomogło,poza tym to autko terenowe a nie pociągowe więc podejrzewam że o 5 na trasie zapomnisz i szybciej niż 80 nie pojedziesz:/...no chyba że zakupisz coś z większym silnikiem,ale wtedy wały strasznie obrywają.
Samurai'e za granicą są dość drogie i czasem w Polsce kupisz dużo taniej;)
_________________ Suzuki SJ 413 wysoki-+15 cm(SPOA i wieszaki),szeroki-+30 cm(przespawane felgi)lift+winda 8000lbs
"Gdzie diabeł nie może tam Samuraja pośle"
Moim zdaniem do ciągnięcia cięższej przyczepy to odpada (szczególnie na większe odległości)!! A co do szukania to tak jak napisał LIROY szukaj czegoś w POLSCE!!
Ostatnio zmieniony przez Kosa 2010-12-04, 21:47, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-12-04, 23:21
Ok dzięki za odpowiedzi. Tak też myślałem że będzie słabo z tą przyczepką. Ale i tak planuje zakup takiego autka żeby się trochę pobawić, pouczyć jazdy w terenie. A jeżeli chodzi o zakup to jeżeli mówicie że szukać w RP to ok. Jeszcze raz dzięki
Ja swoim samim ciągałem przyczepkę z ładunkiem około 1600 kg na krótkim odcinku, a tak z 700 kg to się ciągnie spokojnie, oczywiście bez szaleństw w prędkości ale da radę.
Ja jechałem w wielką śnieżycę z okolic Chełma do Krosna ponad 350km 11 godzin bez przyczepy i bez ogrzewania!! I szczęście, że to było pierwsze spotkanie z Samuraiem bo niesiony adrenaliną przeżyłem
Wysłany: 2010-12-05, 22:45
No to spoko ja mam przyczepkę 3m długości i często przewożę ładunki do 500 kg jak np. traktorek do koszenia trawy i inny sprzęt ogrodniczy także samurai powinien dawać rade w mieście.
Jak już uzbieram kasiorę to mam nadzieje, że mi pomożecie coś kupić.
A tak w ogóle to jest tu ktoś z Lubuskiego?? Z okolic Zielonej Góry??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum