Witam ;]
Jestem szczęśliwym posiadaczem mojego pięknego samuraia 1.3.
Jedyne co mi się nie podoba to spalanie, jest to mały silniczek o niewielkiej mocy a pali jak smok.
Mam zamiar wstawić inny silnik (napewno diesel) od vtary lub grand vitary o pojemności 2.0. Co o tym myślicie, czy robił ktoś już coś takiego, a może macie jakieś inne propozycje dotyczące silników ;] Oczywiscie mam zamiar zmienić również skrzynke biegów, więc nad tym nie trzeba sie zastanawiac ;]
a że się podepnę pod ten temat, a czy ktos miał doczynienia z silnikiem od mitsubishi L300 2,0 benzin w suzie? trafilo mi sie takie cudo i zastanawiam sie czy by dalo rade?
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-12-03, 23:11
To jakby ktoś wpadł na pomysł wkładania 1.9dti od Renault ( ), to mówię od razu, ze te silniki (rozrząd) też nie tolerują błota. Ale to raczej poroniony pomysł, bo za dużo elektroniki.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Cze 2012 Posty: 156 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-04, 09:45
Rozrząd ma na pasku i to też wzbudziło mój niepokój ale gdy obudowa jest uszczelniona na silikon daje rade. Cały sezon w tym Magam i puchar przejeździł bez problemów więc chyba nie jest tak strasznie
Oj nie wiem. Jak uszczelnisz silikonem to woda co wleci i tak już nie wyleci :D Po prostu nie wolno silnika zalewać błotną melasą, musiałem się już z tej okazji raz lawetować :D
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
nie chodzi mi o tą sierrę http://allegro.pl/ford-si...2918606239.html ale nieważne bo i tak spadam na dniach za granicę do roboty to suza będzie stała i gniła nie jeżdżona przez pól roku co najmniej ,jak przyjadę to będę myślał co dalej z nią począć
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum