Wysłany: 2010-12-22, 15:08 cennik uslug naprawczych wszelakiego typu
moze by tak koledzy dla tych co nie maja zdolnosci dlubania przy aucie napisac ile co kosztuje, (chodzi 0 robocizne). moze przestrasza sie niektorzy i zaczna robic wiekszosc prac przy suzi
podstawowe rzeczy za ktore placimy
np
. regulacja gaznika
-wymiana gaznika ( przede mna )
- wymiana rozrusznika
-wymiana alternatora
rzeczy ktore wymienialismy,
za uslugi ktore placilismy
itp
itd
troche inwencji tworczej
pozdrawiam
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Ostatnio zmieniony przez albert 2010-12-22, 17:56, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 79 Skąd: Gałków Duży
Wysłany: 2010-12-22, 19:29
Ja też wszystko robię sam,chyba że trzeba coś spawać-wtedy ratuje mnie kumpel ślusarz-inaczej pewnie bym już zbankrutował;);P
_________________ Suzuki SJ 413 wysoki-+15 cm(SPOA i wieszaki),szeroki-+30 cm(przespawane felgi)lift+winda 8000lbs
"Gdzie diabeł nie może tam Samuraja pośle"
olej do skrzyni mostów i reduktora około 6 litrów!! 1 L oleju przekładniowego 12zł 6x12=72. Filtr oleju 20zł! Olej do silnika półsyntetyk (zależy jaki kupisz) około 60zł! Filtr paliwa 10zł! Filtr powietrza 30zł!
72zł+20zł+60zł+10zł+30zł=192zł
Co chodzi o snorkel to 200zł na alledrogo!! Co chodzi o domowe sposoby nie mam pojęcia, nie robiłem!!
Może tutaj coś znajdziesz: http://samurai.org.pl/viewtopic.php?t=89
wymiana rozrusznika
1. pierwszy raz- sciagniecie, wymiana bendixa, zalozenie - 80 zl
2. drugi raz - sciagniecie, wymiana szczotek, zalozenie - 50 zita
3. trzeci raz- sciagniecie , przyklejenie magnesu przy zwojach, zalozenie - 50 zita
czwarty raz juz nie mialem pojecia co wymieniac bo silnik sprawdzono ze dobry i przetarto,,mase,, na obudowie i zalozyli - 60 zita
piaty raz- 5kg mlot i trzy strzaly
no co ponioslo mnie, zamowilem z allegro
regulacja gaznika, za kazdym razem - 150 zita
wymiana 4 lozysk u kol - 350
zalozenie haka( potrzebny) - 50
wymiana sprzegla- 350
teraz wymiana gaznika i wlozenie od pony z regulacja- cena = nie mam jeszcze pojecia ile moze kosztowac
pozdro
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
elektrycy to u mnie chyba po klepaniu lemieszy, robili, robili i tak zarobili ze szlachecka krew mnie zalala i wyrwalem chwasta!
bum i jakby lzej mi sie zrobilo, a rozrusznika jak nie bylo , tak nie ma
czekam na kuriera 4 dzien, wychodzi ze suzi ruszy po swietach
dla gaznikowcow to normalna sprawa wiec ciekaw jestem
- ile placicie za regulacje gaznika ewentualnie wymiane gaznika na inny, robocizna?
pozdro
no was zmieszam: rozebranie gaźnika, wymiana wszystkich części które się wymienia na nowe (uszczelki), robocizna, regulacja - 400 warszawa - ale gaźnikowiec najlepszy.
reszte robię sam...
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum