Wysłany: 2013-02-17, 19:22
W samuraiu standardem jest chyba felga z 10-kółeczkami a ta z 9-cioma to od Vitary jest chyba.
Na podstawie tego co piszą koledzy sądzę, że taka opona jak piszesz wejdzie na felgę i nie będzie tarła przy seryjnym zawiasie chyba, że resor już w drugą stronę wygięty.
Wysłany: 2013-02-17, 20:27
SamNaSamZSam napisał/a:
W samuraiu standardem jest chyba felga z 10-kółeczkami a ta z 9-cioma to od Vitary jest chyba.
Na podstawie tego co piszą koledzy sądzę, że taka opona jak piszesz wejdzie na felgę i nie będzie tarła przy seryjnym zawiasie chyba, że resor już w drugą stronę wygięty.
No tak pewnie to felga z vitary. Teraz mam u siebie 225/70 ale na et 10 i mam wrażenie, że opona przy maksymalnym skręcie jest bardzo blisko drążka stabilizatora. Jak sobie teraz przeliczyłem, że wsadzę 215 z et 25 no to jak nic 1cm przybliżę się do auta i pewnie będzie tarło.
Wysłany: 2013-02-17, 21:43
Zawias napisał/a:
Daj felgi z jimny i 5mm dystans,a 235x75x15 nie będą ocierały o resor.
Nie wiem jakie et ma felga z jimmy ale pewnie to jest to samo. A jak tak to wygląda, że 215 nie będzie za ciasno. Choć fajnie jakby ktoś miał taką konfigurację i to potwierdził.
Wysłany: 2013-02-21, 13:06
Felgi od vitara (9 kółek) mają odsadzenie 25. Samurai domyślnie ma kółka o et 10.
Niestety po zamontowaniu kół od vitara opona obcierała od drążek stabilizatora.
Jeśli ktoś jest zainteresowany i lata w okolicy stolicy to mam do sprzedania w dobrym stanie felgi od vitara - sprawdzone przez wulkanizatora.
A co do odwróconych trójkątów. Sporą część trasy pokonuję do drogach publicznych. Trzeba do tego mieć takie nadkola co zasłonią opony. No i takie opony chlapię niemiłosiernie.
Jeśli ktoś śmiga po terenach to spoko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum