pojawiają mi się chwilowo w czasie jazdy przy niskich obrotach błędy na desce rozdzielczej:
1. ładowanie akumulatora,
2. poziom płynu hamulcowego,
3. ręczny
i chwilowo check engine. Wymieniłem akumulator, wydawało mi się, że te błędy
pojawiają się kiedy auto uzupełnia niedoboru prądu akumulatorem w czasie jazdy
na niskich obrotach. Teraz pojawiją się one rządziej ale są.
Gdzie szukać problemu, wydaje mi się, że trzeba zająć się alternatorem...
Wysłany: 2013-03-11, 13:36
Po mojemu:
1. alternator i prąd ładowania do sprawdzenia
2. sprawdź szczęki, klocki, szczelność układu, uzupełnij płyn.
3. sprawdź czujnik wajchy ręcznego i jego okablowanie
Od hamulców czujnik jest tylko płynu więc sprawdzić nie zawadzi
Może problem z masą? Tak gdybam bo się kiedyś z tylnymi światłami nawalczyłem właśnie przez brak masy
Może problem z masą? Tak gdybam bo się kiedyś z tylnymi światłami nawalczyłem właśnie przez brak masy
Stawiał bym tak jak Hałas na problem z masą... pod warunkiem że wskazane przez Ciebie objawy pojawiły się jednocześnie...
Może zwiększone wibracje na biegu jałowym temu sprzyjają ...
Poruszaj kablami obserwując w/w kontrolki. na początku przy: aku, alternatorze i masa na silnik / rama.
Wysłany: 2013-03-13, 10:45
Dany napisał/a:
Hałas napisał/a:
Stawiał bym tak jak Hałas na problem z masą... pod warunkiem że wskazane przez Ciebie objawy pojawiły się jednocześnie...
Może zwiększone wibracje na biegu jałowym temu sprzyjają ...
Poruszaj kablami obserwując w/w kontrolki. na początku przy: aku, alternatorze i masa na silnik / rama.
Tak, wszystkie błędy pojawiają się jednocześnie i tylko przy wolnych obrotach. Sprawdzę masę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum